VLEZENBEEK: – Vanavond werd in de Merselborre het cultuurprogramma van CC Coloma voorgesteld. Meteen ook de aftrap van het nieuwe cultuurseizoen en net zoals de voorstelling van de brochure, brengt het cultuurcentrum dit jaar ‘cultuur dichtbij’ met enkele portretten van markante dorpsfiguren.
2018-06-04-cultuurprogramma (22)
Zeven dorpsfiguren, namelijk Bruno Crockaert, Laurentine Noynaert, Rik Goossens, Johan Devoghel, Adriaan Devillé, Yvonne Smit en Adrien Wauters, stelden hun persoonlijke cultuurtip voor en de lokale muziekgroep Blast’em zorgde voor de muzikale omkadering.
Ook dit jaar staan weer heel wat toppers op de affiche. Buurman en de Helden geven het beste van zichzelf tijdens Vlaanderen feest en met o.a. Brassband Buizingen, Stan Van Samang, een heus jazzfestival, Ruben Van Gucht, Brussels Sinfonietta en vele andere doorheen het jaar, heeft het cultuurcentrum de Leeuwenaars weer veel goeds te bieden.

De brochure is intussen in alle bussen van de gemeente bezorgd.
Wie aanwezig was, kon de avond zelf al tickets kopen voor zijn of haar favoriete voorstelling vóór de echte ticketverkoop, die van start gaat op zaterdag 9 juni 2018 om 10 uur.
Meer info: www.sint-pieters-leeuw.be/cc-coloma

In de marge van de voostelling blikte schepen van cultuur Jan Desmeth, terug op de voorbije bestuursperiode cultuurbeleid. “De opwaardering van het Leeuws cultuurbeleid is er één waar ik best fier op ben. Ik ga ervan uit dat dit zeker verder zal gezet worden. Dat dit over de hele huidige bestuursperiode volledig binnen het budget is kunnen gebeuren, toont aan dat cultuur stilaan opnieuw een volwaardige plaats in onze gemeente wist te verwerven. Het binnenhalen van de Vlaamse subsidies (90.000 euro per jaar) in het begin van deze bestuursperiode heeft dan weer geholpen om het aanbod te verhogen naar onze inwoners toe en dit zonder verhoging van de gemeentelijke dotatie.

Deze diashow vereist JavaScript.

2018-06-04-cultuurprogramma (20)500 euro voor vzw Jamara
Dit jaar werkte Ron Reuman, culturele duizendpoot, afkomstig uit Sint-Pieters-Leeuw en nu woonachtig in het Leuvense, het concept en de lay-out van de cultuurbrochure uit. Als professional in het culturele landschap was hij bereid om dit voor CC Coloma te doen. Hij wil hiermee zijn steun betuigen dat het cultuurcentrum de nodige ambitie toont en realiseert.
Ron wilde zelf geen financiële vergoeding te ontvangen.
Daarom schonk CC Coloma 500 euro aan het goede doel “VZW Jamara”.

Vzw Jamara werd door Ron Reuman en zijn vrouw opgericht en biedt ondersteuning aan kinderen in Ethiopie om hen een degelijk toekomstperspectief te bieden, zowel sociaal als educatief.
De ondersteuning heeft een tijdelijk karakter, met als doel een uiteindelijke sociale en financiële autonomie van het kind.
De hulp is zeer concreet en gaat van het bekostigen van levensnoodzakelijke medicatie over de aankoop van schooluniformen tot het betalen van schoolgeld.

%d bloggers liken dit: