2018-05-31-kaartjes autoverkopersSINT-PIETERS-LEEUW: – Op de gemeenteraad van vanavond in Sint-Pieters-Leeuw stelde Vlaams Belang-gemeenteraadslid Eddy Longeval als extra agendapunt voor: “Aanpassing GAS-reglement inbreuk kaartjes autoverkopers”. Het gemeentebestuur ging niet akkoord met het voorstel

Ook Sint-Pieters-Leeuw ontsnapt niet aan de hinderlijke praktijk van autohandelaars die geplastificeerde kaartjes achterlaten aan geparkeerde wagens.
Vandaar dat VB-raadslid Eddy Longeval op de gemeenteraad van vanavond, bij wijze van extra agendapunt, het voorstel deed om die manier van reclame voeren expliciet te stoppen. Dat zou eenvoudig gekund hebben door het GAS-reglement in die zin specifiek aan te passen.
De argumenten van de Vlaams Belang-fractie waren vooral gericht op het feit dat veel automobilisten die kaartjes nadien gewoon weggooien, en dat voor veel mensen de anonieme bezorger van die kaartjes mogelijks zorgt voor een onveiligheidsgevoel. Die persoon kan immers ongegeneerd binnenkijken in de wagens en eventueel kostbare inhoud melden aan mensen met minder goede bedoelingen.
Het gemeentebestuur ging niet akkoord met het voorstel van Vlaams Belang en is van oordeel dat het GAS-reglement nu al de mogelijkheid heeft om dit te beboeten.
Raadslid Longeval is daarmee niet akkoord en vindt dit een gemiste kans. “Meer dan ooit moeten gemeenten inzetten op veiligheid en netheid. Deze handelspraktijk aan banden leggen zou een mooi signaal betekenen”. Aldus de Vlaams Belanger.

%d bloggers liken dit: