RUISBROEK: – Vanaf maart gaan 4 klimaatmobielen op rondreis doorheen de Vlaams-Brabantse gemeenten. Deze week staat hij op het stationsplein in Ruisbroek. Je kan er je informeren over energiebesparing, hernieuwbare energie en andere klimaatacties. Bovendien zet Pajopower, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant een BENOvatiecoach aan het werk. Deze begeleidt mensen met renovatieplannen van a tot z.
2018-04-14-klimaatmobiel_Ruisbroek_01
De Klimaatmobiel in Leeuw
Van 14 tot 18 mei strijkt de Klimaatmobiel neer in de gemeente Sint-Pieters-Leeuw.Je kan er eenvoudig en snel info krijgen over:
• het BENOveren van je woning: maatregelen om energie te besparen en je comfort teverhogen;
• de mogelijkheid om een BENOvatiecoach in te schakelen voor begeleiding op maat;
• energiepremies en leningen;
• de provinciale groepsaankopen;
• mogelijkheden om samen te investeren in hernieuwbare energie via een burgercoöperatie;
• andere klimaatacties in jouw gemeente.
De mobiel staat op het stationsplein in Ruisbroek op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 13 tot 18 uur.

Gunther Coppens, schepen van Leefmilieu: “Als gemeente hebben we in 2014 de
burgemeesterconvenant ondertekend om onze CO2-uitstoot met 20 % te verminderen. Deze ambitie is een gedeelde ambitie van gemeenten, ondernemers en burgers. Wij hebben de klimaatmobiel weten te strikken om ook in Sint-Pieters-Leeuw ten dienste van onze burgers te staan. Hopelijk vinden veel mensen hun weg naar alle kennis die je kan vinden in de klimaatmobiel
.”

2018-04-14-klimaatmobiel_Ruisbroek_02De BENOvatiecoach: wij begeleiden jouw energierenovatie
Je wilt werk maken van een goed geïsoleerde woning? Je plant de installatie van een zonneboiler of warmtepomp? Hoe pak je dat nu het beste aan?
Win tijd en energie en laat je begeleiden door onze BENOvatiecoach, een expert met kennis van zaken.
BENOveren is het nieuwe renoveren. BENOveren staat voor ‘beter renoveren’. Renoveren met hogere ambities op vlak van energieprestaties. BENOveren doe je met een logisch opgebouwd renovatieplan, zodat je meteen de vruchten plukt. Je energiefactuur verlaagt, je hebt meer wooncomfort én een hogere vastgoedwaarde. Goed voor jezelf en het klimaat.

Vraag raad aan de BENOvatiecoach
Bij zo’n renovatie komt heel wat kijken. Van het uitdenken van een plan tot het aanvragen van offertes. Onze BENOvatiecoach schiet je te hulp. Hij zorgt voor een volledige energie- audit van je woning en stelt samen met jou een BENOvatieplan op. De BENOvatiecoach informeert je ook over mogelijke premies en leningen. Samen met jou gaat hij op zoek naar de juiste aannemers. Klaar voor de werken? Dan volgt de coach alles op en kijkt of alles technisch in orde is. Zo ben je zeker van de juiste aanpak en heb je gegarandeerd minder kopzorgen.

De Club van 10
Om extra informatie te krijgen over het BENOvatietraject organiseert Pajopower vzw samen met Beweging.net en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw een informatieavond. Deze vindt plaats op dinsdagavond 19 juni om 20 uur. in het kasteel Coloma. Je krijgt er informatie over premies voor renovaties, de technische en praktische ondersteuning via de BENOvatiecoach en de provinciale groepsaankopen.
Meer info www.vlaamsbrabant.be/benovatiecoach, Bart Rogiers,
benoveren@pajopower.be, 0468/19.07.74

%d bloggers liken dit: