SINT-PIETERS-LEEUW: – De VZW BAOBAB, met Vera Breynaert, Michel Van Hoore, Guy Van Ruysevelt en Miro da Silva als initiatiefnemers, zet de schouders onder dit voedselproject in samenwerking met het OCMW en de gemeente. Vanaf dinsdag 17 april 2018 zullen de eerste voedselpaketten uitgedeeld worden.
2018-04-09-initiatiefnemers-voedselproject-BAOBAB-Leeuw
Vandaag worden ongeveer 80 gezinnen maandelijks via de Sociale Dienst doorverwezen naar het Centrum voor Menswelzijn in Halle waar zij een voedselpakket kunnen bekomen.

OCMW-voorzitter, Paul Defranc: ‘Deze voedselbedeling zal vanaf 17 april doorgaan in het LDC Negenhof in de wijk Negenmanneke. Vera, Michel, Guy en Miro van de VZW BAOBAB zullen, samen met een aantal vrijwilligers, instaan voor de samenstelling van de voedselpakketten. Heel wat sponsors bieden hun medewerking waardoor de pakketten kunnen worden samengesteld. Voor wat de droge voeding betreft werd er een overeenkomst afgesloten met de Voedselbank. Het gaat hier om rijst, deegwaren, pasta, koffie enz. Met deze producten zullen de medewerkers en vrijwilligers van BAOBAB een volwaardige maaltijd kunnen samenstellen voor de OCMW-cliënten.

Initiatiefnemer vzw BAOBAB, Guy Van Ruysevelt: ” We willen voor de mensen vooral de nadruk leggen op verse producten zodat ze voor zichzelf en hun kinderen een volwaardige maaltijd kunnen maken in de week. We hebben ons daarom ook een vacuummachine aangeschaft zodat we oa. de groenten vacuum kunnen trekken waardoor ze langer goed blijven en niet uitdrogen


Heel wat sponsors dienden zich aan om producten te leveren.
Makro Sint-Pieters-Leeuw (verse en-diepvriesvoeding), Java koffie (verpakkingsmateriaal en koffie), Drukkerij Jan Verhoeven St-P-L (gratis drukwerk), Bart Keymolen – Landbouwer (aardappelen), Sitasoft St-P-L (gratis vacuumzakken)en KBC (verpakkingsmateriaal).
De VZW, de gemeente en het OCMW danken hen voor hun gulle schenkingen.

Op dit moment zijn er ongeveer 14 vrijwilligers die zich zullen inzetten voor het voedselproject. Heb je wat vrije tijd en wil je graag op vrijwillige basis je steentje bijdragen en het team vervoegen dan ben je van harte welkom! Aanmelden kan via baobableeuw@hotmail.com.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder