SINT-PIETERS-LEEUW: – Zaterdag 10 maart nam Lobstar het in de 8 ste voorronde op tegen 6 andere muziekgroepen in het oudste cabaret caféetje in Brussel L’Os à Moelle. “We hadden nooit verwacht dat we door zouden gaan, want de meeste van onze fans zaten toen carnaval te vieren in Halle en ik kan ze geen ongelijk geven”, vertelt bassist Branko Capla. Bij de voorrondes van het werelds grootste muziekfestival voor opkomende bands, kiest het publiek wie door mag naar de volgende ronde. Geen sms of facebook toestanden, maar wel een stem die je uitbrengt door je hand op te steken na de show van elke muziekband.
2018-03-10-Lobstar (1)
Lobstar, een popgroep uit het Pajottenland werd eerste met 56 stemmen, ondanks de technische problemen waardoor hun rapper Jelle Habets niet kon meedoen. Super Hérisson een ska rock groep uit Namen werd tweede met 48 stemmen en Circus Café een bekende electro groep in Brussel behaalde de derde plaats met 31 stemmen.

Het Emergenza festival kan je vergelijken met het Eurovisiesongfestival maar dan over heel de wereld. In totaal doen 30 landen mee in Europa, Australië, Azië en Amerika. De winnaars van alle landen zullen optreden op de Internationale Finale in Duitsland op het Taubertal Open Air Festival, waar je speelt voor een publiek van 30.000 mensen. En werelds beste band wint een volledig georganiseerde tournee door Europa. “Maar we blijven met onze beide voetjes op de grond en we zien wel hoe ver we geraken, maar een optreden in de Botanique waar de finale van België zal plaats hebben, zie ik wel zitten”, zegt hoofdzanger Bart Bijns.

 


De halve finale van het Emergenza festival voor België zal doorgaan op zaterdag 14 april 2018 om 23u30. Dan zal Lobstar moeten spelen tegen 6 andere groepen in Atelier 210 in Etterbeek. Ook daar zal Lobstar jullie stem nodig hebben. Tickets voor de halve finale zijn verkrijgbaar bij de 5 bandleden en eveneens in hun 2 stamcafés de Merselborre in Vlezenbeek en De Bascule in Bellingen waar Lobstar op zaterdag 31 maart zal optreden en deze keer met hun rapper Jelle Habets. Benieuwd of Lobstar België zal vertegenwoordigen op het Emergenza festival, je kan alles volgen op hun facebook en instagram pagina.
www.facebook.com/lobstarband www.instagram.com/lobstarbandofficial