RSS

24ste scrabbletoernooi voor Leeuwse scholen

25 Jan

VLEZENBEEK: – Cultuurcentrum Coloma organiseert weer haar jaarlijkse scholen scrabble dagen onder de deskundige leiding van Rita Desmecht en scrabblegrootmeester Huub Moonen.


Deze voormiddag namen 133 leerlingen van de 4de leerjaren van Den Top, Populiertje, Sint-Lutgardis, Wegwijzer en Jan Ruusbroek plaats in de Merselborre voor hun eerste tornooi.
Aan elke tafel zaten drie leerlingen van verschillende scholen . Voor er gespeeld werd kregen ze nog heel wat nuttige tips van Rita en Huub om extra punten te verdienen tijdens het spel.

Huub Moonen stelde jaren geleden een scrabbellijst samen met meer dan 550.000 toegelaten Nederlandstalige woorden van 2 tot 15 letters die mogen gebruikt worden bij het Scrabbellen. In 2008 werd deze ‘bijbel’ van het correcte Nederlands geactualiseerd met geüpdatete lijsten.
Huub Moonen: ” Belangrijk bij de jongeren is dat we hen leren om woorden te zoeken die uit meer dan drie letters bestaan. We hebben een zeer rijke taal en lange woorden zorgen voor heel wat extra spelplezier en punten bij scrabble“.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


Op vrijdag 2 februari 2018 heeft het 24ste avond scrabbletoernooi plaats. Alle info via volgende link – klik hier

 
Reacties staat uit voor 24ste scrabbletoernooi voor Leeuwse scholen

Geplaatst door op januari 25, 2018 in actualitiet, Jeugd, nieuws, Sint-Pieters-Leeuw

 

Tags: , ,

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: