GEMEENTERAAD_Sint-Pieters-Leeuw_bannerSINT-PIETERS-LEEUW: – Op de gemeenteraad van vanavond in Sint-Pieters- Leeuw stelde Vlaams Belang-gemeenteraadslid Eddy Longeval als extra agendapunt voor om het koningsportret te verwijderen uit het gemeentehuis.

Het koningsportret hangt aan de inkom van de (niet-administratieve) toegang van het gemeentehuis.

2018-01-25-portretEddy Longeval: “Het ophangen van de zogenaamde statieportretten in een openbaar gebouw is immers geen verplichting, eerder een aanbeveling. Volgens de Vlaams Belang-fractie, die rekende op de steun van de Vlaams-Nationalisten van N-VA in de meerderheid, staat het koningshuis symbool voor ondemocratische waarden die niet thuishoren in het gemeentehuis. Het resultaat was dat behalve raadsleden Eddy Longeval en Katleen Bury, alle overige raadsleden, inclusief de N-VA- burgemeester tegenstemden. Kortom, met de steun van N-VA blijven de koning en koningin een ereplaats krijgen in Sint-Pieters- Leeuw.”

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

One comment

Reacties zijn gesloten.