snoeien-hoogstamfruitbomenPAJOTTENLAND: – Zaterdag 17 februari 2018 van 14u tot 17u30 heeft er in Pepingen een gratis cursus wintersnoei hoogstamfruitbomen plaats.

Hoogstamboomgaarden zijn een ‘vijfsterrenhotel’ voor de natuur. Dieren vinden er voedsel, rust en nestplaats. Boomgaarden met hoogstamfruit zijn typisch voor het landschap van het Pajottenland en de Zennevallei. Zanglijster en andere vogels kiezen hun zangpost in de hoge fruitbomen. Een steenuiltje huist in de holte van een oude boom. De bloesems vormen een stuifmeelbron voor vele insecten. Afgevallen fruit trekt vogels, vlinders en kleine zoogdieren aan.
Smakelijk voor de natuur, het landschap en wij mensen die er deel van uitmaken.
Een goede snoei van je hoogstambomen zorgt voor mooiere en gezondere bomen, dikker fruit en minder beurtjaren. Snoeien doet bloeien en groeien. Welke snoeitechnieken pas je toe in de eerste jaren na aanplant van fruitbomen? Hoe je bomen nadien onderhouden? Expert Patrick Heyerick leert ons de kneepjes van het vak in de mooie boomgaard van Erwin Vranckx in Hoesnaek (aangelegd in 2012, 2013 en 2015). Ook op snoei van laag- en halfstam kan ingegaan worden.
Meer info en gratis infobrochure over hoogstamfruit: http://www.pajot-zenne.be.

Praktisch:
Zaterdag 17 februari 2018 van 14u tot 17u30 in Pepingen.
Gratis inschrijven via info@pajot-zenne.be (maximaal 15 deelnemers)
Na de snoeisessie wordt er nog voor een lekker stukje cake en koffie gezorgd.
Details over locatie krijg je bij inschrijven.
Samenwerking van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en gemeente Pepingen. Met steun van provincie Vlaams-Brabant.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.