ZUUN: – Begin dit jaar verhuisde het ” Huis van het Kind” naar de A. Quintusstraat 20. Vanmiddag werd het officieel ingehuldigd door het gemeentebestuur.
2018-01-23-Huis van het Kind officieel geopend (0)
Het huis van het Kind bestaat niet meer louter virtueel! Voortaan ben je welkom in ‘ons’ huis. Samen met het consultatiebureau van Kind en Gezin nam het Huis van het Kind Sint-Pieters-Leeuw definitief zijn intrek in het voormalige bibliotheekfiliaal in Zuun, A. Quintusstraat 20.

Een huis van het Kind is een samenwerkingsverband waarbinnen verschillende organisaties samen zorgen voor een multidisciplinair, geïntegreerd en afgestemd aanbod ter ondersteuning van (aanstaande) gezinnen met kinderen en jongeren.

Bart Keymolen, schepen voor Jeugd en Kinderopvang:”Krachten worden gebundeld op het vlak van preventieve gezinsondersteuning met als opdracht preventieve gezondheidszorg en opvoedingsondersteuning aan te bieden en ontmoeting en sociale cohesie te bevorderen.De locatie werd multifunctioneel ingericht. Zo kunnen de lokalen optimaal worden benut. De bureaus worden gedeeld door de verpleegkundigen van K&G en de maatschappelijk werksters van het Huis van het Kind en het leslokaal vooraan wordt ter beschikking gesteld van de partners van het Huis van het Kind.”

’t Ruilhuisje
’t Ruilhuisje, de ruilwinkel voor kinderkleding en speelgoed, krijgt voortaan een belangrijke plaats in het nieuwe gebouw. De winkel wordt groter en daarom vind je er voortaan kinderkleding tot maat 6 jaar (116). Het principe blijft echter ongewijzigd. In ruil voor jetons kan je er met kinderkleding terecht. We staan garant voor de goede staat van de kledij.
De openingsuren van de winkel worden uitgebreid. Op maandagnamiddag, van 14 tot 17 uur, en donderdagvoormiddag, van 9 tot 12 uur, kan je ons een bezoekje brengen.

spel- en ontmoetingsruimte
Sinds januari kan je met je kleine spruit (tot 4 jaar) terecht in de spel- en ontmoetingsruimte. De kinderen kunnen zich uitleven en ouders maken kennis met elkaar en kunnen verhalen, bezorgdheden en vreugdemomenten delen.
De spel- en ontmoetingsruimte is open op hetzelfde tijdstip als ‘t Ruilhuisje, maandagnamiddag en donderdagvoormiddag.

consultatie Kind & Gezin
Sinds 4 januari 2018 kan je ook in het Huis van het Kind terecht voor een consultatie bij de arts en verpleegkundige van Kind en Gezin.
Tijdens de inloopmomenten op donderdagvoormiddag kan je beroep doen op de expertise van de verpleegkundige van Kind & Gezin.

Een warm nest
De partners en alle vrijwilligers willen van ons Huis van het Kind een warm huis maken. Een plek waar je kunt binnen lopen met je vragen, waar veel te beleven en te leren valt en waar leuke ontmoetingen plaatsvinden.

Deze diashow vereist JavaScript.


Breng een bezoekje aan de website, www.sint-pieters-leeuw.be/huisvanhetkind en volg de Facebookpagina zodat je steeds op de hoogte blijft van alle activiteiten, infosessies en workshops.

%d bloggers liken dit: