2017-10-10-smartcityVLAAMS-BRABANT: – Tijdens zijn toespraak voor de provincieraad ging gouverneur Lodewijk De Witte dieper in op de digitale technologieën en wat die kunnen betekenen voor de lokale besturen.

Digitale technologieën veroveren in snel tempo de wereld. Nieuwe ontwikkelingen halen dagelijks het nieuws met innovatieve toepassingen van sensoren en supersnel internet, met allerlei apps, maar ook met aspecten rond veiligheid van data en privacy.

Ook voor lokale besturen biedt de digitale transformatie heel wat kansen. Het concept van een ‘smart city’ of een ‘smart region’ klink als een lokroep waar niet aan te weerstaan valt. Slimme steden en regio’s zetten digitale technologie in om hun beleid te onderbouwen en bij te dragen aan een meer menselijke en leefbare maatschappij’.

Iedereen smart
Lokale besturen kunnen niet anders dan meegaan in de evolutie richting ‘smart’, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte.
Maar dat roept ook vele vragen op. Welke basisinfrastructuur moeten lokale overheden uitrollen om de digitale transformatie te ondersteunen? Hoe kan digitale innovatie bijdragen aan de onderbouwing van beleidskeuzes en hoe kunnen ze ICT inzetten om beter onze beleidsdoelen te halen? Hoe onderscheiden ze in de brede waaier van mogelijkheden het kaf van het koren? Wat zijn de aandachtspunten?

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/binaries/toespraak-provinciegouverneur-20171010_tcm5-124710.pdf

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: