VLEZENBEEK: – Op vrijdag 5 mei 2017 had in ‘De Merselborre’ te Vlezenbeek, het ‘Rainbowconcert’ plaats. De Koninklijke Harmonie Sinte-Lutgardis uit Zuun organiseerde er een benefietconcert ten voordele van het scholenproject ‘Rainbow4kids’ in Kenia van Katrien Vermeersch en haar team enthousiaste vrijwilligers.


De harmonie speelde allemaal muziek die op de een of andere manier gelinkt konden worden aan een kleur. De talrijk opgekomen aanwezigen konden genieten van een gevarieerd programma van gaande van filmmuziek uit bijvoorbeeld ‘Pirates of the Caribbean’ tot ‘Rood’ van Marco Borsato’.
Tijdens het eerste nummer ‘Halllujah’ konden de aanwezigen, op groot scherm, ook kennis maken via beelden met het project.

Op het einde van het concert, tijdens de uitvoering van de nummers ‘Happy’ en ‘El mismo sol’ was er zelfs een ‘live verbinding’ met Kenia en op de muziek van de harmonie dansten de kinderen van de dansgroep van ‘Rainbow’ en de zaal klapten enthousiast mee.

In haar dankwoordje, dankte een enthousiaste Katrien, de harmonie voor hun initiatief om een concert voor Rainbow te spelen.

Ze gaf ook uitleg wat er met de opbrengst van dit concert gaat gebeuren. Op dit moment wordt er door 2 studenten van de Universiteit uit Hasselt een nieuwe milieuvriendelijke keuken gebouwd. Waardoor er minder duur brandhout met worden aangekocht en er ook veel veiliger gewerkt kan worden door onze koks. Meer info over dit project via:http://keukenkenia.blogspot.be/

Na afloop werd er nog druk nagepraat in het gezellige gelegenheids café, waar men niet alleen de vertrouwde bieren en frisdranken van bij ons ons kon drinken, maar waar ook kennis kon gemaakt worden van de typische Keniaanse cocktail Dawa of genieten van Keniaanse koffie en thee.
Ook aan de komende Moederdag was gedacht, in de aanwezige winkel was er een uitgebreide keuze van Keniaanse handarbeid te verkrijgen.

De Koninklijke Harmonie Sinte Lutgardis en Rainbow4kids mogen terecht fier zijn op deze prachtige muzikale avond.
Geniet van onderstaande sfeerbeelden.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Wie meer wil weten over het project Rainbow4kids surft best eens naar: www.rainbow4kids.be 

Tekst Wim Zeeuwe, foto’s: Geert Neirinck en Bert Van Driessche

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder