SINT-PIETERS-LEEUW: – De kapel van Mekingen werd dankzij de inzet van de cultuurraad en vele vrijwilligers gerestaureerd. Vanmiddag werd ze feestelijk ingehuldigd door Kardinaal Godfried Danneels, E.H. Deken Raymond Decoster en E.H. Gerrit Van den Houte.

In een zonovergoten Mekingen werd deze namiddag de H Maria Magdalenakapel in Mekingen na 3 jaar vrijwilligerswerk en gulle sponsorring ingehuldigd.
Pastoor Gerrit Van den Houte en deken Raymond Decoster verzorgden het geestelijk woord na de verwelkoming door burgemeester Luc Deconinck.
Kardinaal Godfried Danneels zegende de kapel waarna cultuurraadvoorzitter Hubert Avaux alle medewerkers en sponsors hartelijk dankte.
Schepen van Cultuur Jan Desmeth en bevoegd voor erfgoed was vooral fier dat de realisatie van dit project gedragen werd van onderuit.
Het college van burgemeester en schepenen verraste de aanwezige vrijwilligers met een genummerd en door de kunstenares Chris Leroy gesigneerd exemplaar van haar tekening van de kapel.
Op de tonen van de Sint-Cecilia fanfare ging het richting Smis van Mekingen,het oudste café van Leeuw. Daar werden de plannen om volgend jaar een Onze- Lieve-Vrouw kapel in de Meersteen te renoveren al druk besproken. Dat de gemeente zijn erfgoed een warm hart toedraagt bewezen de meer dan 300 aanwezigen.

Deze diashow vereist JavaScript.


Jan Desmeth, schepen van Erfgoed : “We hebben niet zo dikwijls de mogelijkheid om iets in Mekingen te organiseren. De gerestaureerde kapel van Mekingen opnieuw inhuldigen was een mooie gelegenheid om in dit gehucht van de gemeente een activiteit te organiseren, die mensen verbindt. Het feit dat we dit op Erfgoeddag konden doen en het bezoek aan ’t Smis van Mekingen – zelf ook waardevol erfgoed – konden verwerken in het programma, gaf een mooi geheel. De opkomst was met bijna 300 deelnemers hoger dan verwacht, maar wel extra leuk, natuurlijk.”

Raf Meert bezorgde de onafhankelijke nieuwssite op 30/11/2014 – De geschiedenis van de Maria-Magdalenakapel van Mekingen – herlees het hier / klik hier.

%d bloggers liken dit: