RUISBROEK: – Gisteren berichtten we reeds over de knelpunten die gaan aangepakt worden op de fietssnelweg F20 van Halle naar Brussel langs het kanaal Brussel-Charlerloi (zie artikel).
Zo wil men aan het sasplein in Ruisbroek een verhoogde oversteekplaats voor fietsers aanleggen.
2017-04-21-fietssnelweg_F20 (17)-Ruisbroek
Knelpunt 12: de oversteek aan het Sasplein Ruisbroek
Probleem: De fietssnelweg kruist het Sasplein gelijkgronds, ter hoogte van de brug over het kanaal. Het gaat om een onbeveiligde oversteek. Het verkeer op het Sasplein heeft voorrang op het verkeer op de fietssnelweg en de oversteekplaats ligt net naast een scherpe bocht.
Oplossing: Een verhoogde oversteekplaats met fietssnelweg in de voorrang op de huidige locatie krijgt de voorkeur. Op deze locatie ontstaat regelmatig file waardoor de gereden snelheid laag ligt. Ook dient men af te remmen voor de bocht, waardoor de snelheid eveneens lager ligt. Een lichtengeregeld kruispunt is hier daardoor niet aan de orde.

2014-09-18-car-free-day_sint-pieters-leeuw_JanWij vroegen een reactie aan Jan Desmeth, schepen van Mobiliteit :
De provincie nam het initiatief om samen met alle gemeenten de knelpunten te bespreken. Op dinsdag 18 april 2017 hadden we nog overleg in Leuven. Iedereen is het eens dat een ondergrondse doorgang onder de brug het allerbeste is. Dat is voorzien bij de heraanleg van het kanaal en zal in 2025 een feit zijn. Er was wel discussie over wat de beste tijdelijke oplossing is. Op maandag 13 maart 2017 bracht ik, samen met iemand van het studiebureau en iemand van de fietsersbond Halle, een werkbezoek aan de Nederlandse stad Breda. We werden er overtuigd dat voor onze oversteek op de Sasbrug in Ruisbroek een verhoogde oversteek met voorrang voor fietsers de beste oplossing is voor de fietser, alsook voor het verkeer op de weg. De foto werd genomen in Breda en deze oplossing zullen we uitvoeren. Het bezoek aan Breda bleek heel nuttig!.”
2017-04-22-verhoogde-fietsoversteekplaats

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder