2017-04-13-erfgoedmuurRUISBROEK: – Dinsdag 18 april 2017 vanaf 14 uur is er een “verzameldag erfgoedfoto’s” in het Lokaal Dienstencentrum ’t Paviljoentje.
Iedereen die oude foto’s heeft, mag ze meebrengen. De foto’s worden onmiddellijk ingescand en in de erfgoedkast gehangen.
Zo wordt het materiaal ook bewaard voor de volgende generaties.

Donderdag 30 maart werd de nieuwste erfgoedkast geopend (zie artikel – klik hier) in dienstencentrum ’t Paviljoentje. Met als thema “de café’s van Ruisbroek”, kwamen de tongen snel los.
Rond 1900 waren er meer dan 150 café’s in Ruisbroek. Op de plaats waar nu het oprittencomplex van de autosnelweg ligt, lag vroeger de wijk “de lamp”. Er stonden 12 huizen, waarvan 6 café’s. Dhr. Stevens van Catala trok een elektriciteitsdraad naar de kleine wijk, waardoor je twee café’s met licht kreeg, de grote lamp en de kleine lamp. Een elektrische lamp die brandde, was een klein wonder waar de mensen graag naar kwamen kijken. Nu rijden er duizenden wagens over die plek van toen.

Ruisbroek heeft duidelijk een kleurrijk verleden, waar we proberen wat beelden bij te plaatsen. Als we foto’s willen vinden van alle 150 café’s, hebben we nog een lange weg te gaan. Maar daarvoor roepen we graag uw hulp in. Wat vandaag in de erfgoedkast staat, is maar het begin.
Daarom organiseren we op dinsdag 18 april vanaf 14 uur een verzameldag. Iedereen die foto’s heeft, mag ze meebrengen. De foto’s worden onmiddellijk ingescand en in de erfgoedkast gehangen. Zo wordt het materiaal ook bewaard voor de volgende generaties.

De erfgoedkast zelf kan je nog gaan bekijken tot 24 april, Fabriekstraat 1a, 1601 Ruisbroek.

%d bloggers liken dit: