RSS

Agro ABC heeft een samenwerking met bvba Van Laethem in Vlezenbeek opgestart

08 Feb

2017-02-07-archieffoto_bvba-van-laethem_vlezenbeekVLEZENBEEK: – Agro ABC, een onafhankelijke VZW, met als voornaamste doelstelling het wetenschappelijk onderzoek inzake voedselveiligheid, kwaliteitszorg en risicobeoordeling in de agrovoedselketen heeft een samenwerking met bvba Van Laethem in Vlezenbeek opgestart.

Vanuit Agro ABC werd door Mevr. Ir. Liesbeth Jacxsens en haar studenten een samenwerking opgestart met bvba Van Laethem om na te gaan in welke mate de veranderingen in HACCP- principes ( voedselveiligheid ) en in de toepassingen van de autocontrole- of kwaliteitsmanagementsystemen toegepast worden.

Het doel van deze samenwerking was voornamelijk de auditoren de mogelijkheid te geven om op de werkvloer ervaring op te doen. ‘Ervaring is onmisbaar’, dat is de drijfveer om auditoren een opleiding te geven in de sector waar ze later tewerkgesteld zullen worden.” aldus Mevr Ir. Liesbeth Jacxsens.

Dankzij AGRO ABC kunnen auditoren in opleiding hun toekomstige taken in de bedrijven uit de agro-voedselketen voor het ware uitproberen onder begeleiding van de makers van de autocontrole gids(en).

Als bedrijf het pad uitstippelen voor een moderne kwaliteitsgarantie is een must maar ook alle werknemers dienen er zich bewust van te zijn dat de voedselveiligheidsprincipes evolueren.

Door een interne audit te organiseren werd in dit samenwerkingsverband tussen de studenten van Mevr.Ir. Jacxsens en Van Laethem bvba de toekomstige auditor de kans gegeven om ervaring op te doen. Dit zowel wat de procedures betreft als de relatie met de bedrijven.

De site van Vlezenbeek stond centraal in deze interne audit en na afloop was iedereen uiterst tevreden over de manier van werken. Dit project dient zeker navolging en als bedrijf denken wij eraan om speciaal voor dit soort opleidingen een apart “ leslokaal “ te voorzien.” Vervolledigt John Van Laethem.

Meerdere van de toekomstige auditoren van de AGRO-voedselketen zullen zich hierdoor steeds verbonden voelen met Vlezenbeek.

 
Reacties staat uit voor Agro ABC heeft een samenwerking met bvba Van Laethem in Vlezenbeek opgestart

Geplaatst door op februari 8, 2017 in actualitiet, Bedrijfswereld, nieuws, Sint-Pieters-Leeuw, Vlezenbeek

 

Tags:

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: