SINT-PIETERS-LEEUW: – Donderdagavond na de gemeenteraad huldigde het gemeentebestuur twee wereldkampioenen uit de gemeente, Gerlinde Werdefroy en Guido Devillé.
– Gerlinde Werdefroy is lid van het Belgische Empire Crew en zij veroverde in Wenen de wereldtitel in de ‘Mega Crew’, een categorie in het hiphopdansen.

– Guido Devillé behaalde, samen met de Belgische bakkersploeg, de 1ste plaats op de ‘Best off Mondial du Pain’ in Taiwan.
2017-01-26-huldiging_guido-08
Gerlinde Werdefroy uit Vlezenbeek had verplichtingen en kon niet aanwezig zijn tijdens het huldigingsmoment.
Gerlinde Werdefroy is lid van het Belgische Empire Crew en zij veroverde eind 2016 in Wenen de wereldtitel hiphopdansen in de categorie ’Mega Crew’.
Dit is een straffe prestatie als je weet dat Empire Crew pas sinds maart 2016 bestaat. Empire Crew telt zo’n 15 dansers, waaronder dus Gerlinde Werdefroy uit Vlezenbeek.In april werden ze na amper 2 maanden al Belgisch kampioen. In juni behaalden ze de Europese titel in het onderdeel Megacrew en nu hebben ze dus ook de wereldtitel op zak.
Ze geeft les in 3 dansscholen genaamd: ‘Panta Rhei’ in Lennik, ‘iMove’ in Gooik en ‘Tendance’ in Dilbeek.
Onlangs was ze nog te zien in het VTM programma Belgium’s Got Talent met de groep Empire Crew.

Guido Devillé behaalde in november 2016, samen met de Belgische bakkersploeg, de 1 ste plaats op de ‘Best off Mondial du Pain’ in Taiwan. Wat gelijk staat met het wereldkampioenschap in deze sector.
Voor Guido is het een mooie bekroning van een hele carrière in dienst van de bakkerijsector en de opleiding van bakkers.
Hij startte zijn carrière als bakker, gedurende meer dan 8 jaar. Daarna maakte hij van de kennisoverdracht zijn levenswerk : 25 jaar als leerkracht bakkerij (praktijk en technologie) in Elishout en nadien tot op heden in dienst als opleidingsadviseur van IPV-Alimento. Hij begeleidt jongeren naar wedstrijden via Aspirant Bakker. Zelf werd hij Belgisch kampioen artistiek bakken in 2001 en derde op ‘coupe de monde boulangerie 2002’. Ondertussen is hij ook voorzitter van Aspirant Bakker en geeft hij vrijwillig opleidingen bakkerij in Afrika voor Ex-Change. Guido Devillé is ook lid van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS).
In 2014 kreeg hij het erediploma Vic Feytons. Dit Erediploma wordt elk jaar overhandigd aan een persoon uit de gemeente die zich verdienstelijk maakte in zijn sector. In 2015 werd Guido ‘Laureaat van de arbeid’en ontving hij het ‘gouden ereteken in de sector ambachtelijke broodbakkerij.
Eind 2016 werd hij samen Lars Tilburgs winnaar van de ‘Best of Mondial du pain’ in Taiwan.
Nu is hij dus ook wereldkampioen bakkerij, en het gemeentebestuur wenste hem hiervoor te huldigen. Als verrassing bracht Guido zelfgebakken lekkernijen mee. Zo konden de aanwezigen gemeenteraadsleden meteen proeven van zijn heerlijke bakkunsten.

%d bloggers liken dit: