2017-01-26-RRL-BIN.pngSINT-PIETERS-LEEUW: – De handelsvereniging RinkRond Leeuw, gaat naar de toekomst toe haar steentje bijdragen om nog meer veiligheid in Sint-Pieters-Leeuw te creëren. Elk lid van RRL die ook ingeschreven is of wil worden in het BIN-netwerk (Buurt Informatie Netwerk) zal het bedrag van het lidmaatschap terugbetaald krijgen door RRL. Dit moeten de leden aanzetten om zeker in te schrijven in het BIN-netwerk.

Voorzitter RRL, Olivier Huygens: “Wij zijn van mening dat de veiligheid in de gemeente een belangrijk thema is in het belang van ons allen. Daar willen wij als vereniging van de handelaren in onze gemeente aan meewerken. Hoe meer winkels en bedrijven aangesloten zijn hoe sterker het netwerk. Hoe meer uitwisseling van informatie en preventie hoe beter bepaalde vormen van criminaliteit worden vermeden en aangepakt. Op die manier dragen we ons steentje bij om het welzijn van de inwoners, onze klanten en de handelaars te bevorderen.

Een buurtinformatienetwerk voor Zelfstandige Ondernemers (BIN-Z) is een samenwerkingsverband tussen burgers en de lokale politie binnen een commerciële buurt. De actoren van het project zijn hier de zelfstandige ondernemers, de lokale politie en de lokale bestuurlijke overheden. Niet alleen de zelfstandige ondernemers, maar ook de burgers, de politie, een beroepsvereniging of een lokale overheid mogen initiatief nemen voor de opstart van het BIN-Z. Burgers uit een commerciële buurt kunnen ook betrokken worden.

%d bloggers liken dit: