RSS

strooidiensten zijn massaal preventief aan het strooien

07 Jan

REGIO: – De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer zijn vannacht massaal preventief aan het strooien op de Vlaamse gewest- en autosnelwegen.


Om middernacht was het een aan-en afrijden van strooiwagens ter hoogte van de werkpost “Wegendistrict Halle -211” die instaan voor het strooien in onze regio.

In de loop van de nacht gaat het hele land over in “code oranje”. Daarbij raadt het KMI verplaatsingen af.
Ook het Agentschap Wegen en verkeer adviseert om de weg niet op te gaan, als dat niet echt nodig is. Het is ook opletten voor valpartijen op het voetpad.
Veva Daniëls, Agentschap Wegen en verkeer: “De grond is zeer sterk bevroren door de vrieskoude van de afgelopen dagen, dus kan het zeer glad worden deze nacht als daar regen of sneeuw op valt.”

Update 08.00 uur:
Het Agentschap Wegen en Verkeer gebruikte afgelopen nacht 1.500 ton zout tijdens het bestrijden van de gladheid op de Vlaamse autosnelwegen en gewestwegen.

Agentschap Wegen en verkeer: “Deze nacht trok er een winterse neerslagzone over ons land. Hierdoor viel er sneeuw en aanvriezende regen. De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer waren de hele nacht op pad om de wegen vrij te houden. Ondanks de preventieve strooibeurten kunnen de wegen er nog gevaarlijk glad bijliggen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer blijft ook deze ochtend gladheidsbestrijdingsmiddelen gebruiken om de autosnelwegen en gewestwegen in Vlaanderen vrij te maken.

Ondanks de geleverde inspanningen kan het nog gevaarlijk glad zijn op de weg deze voormiddag. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt de weggebruikers aan om niet noodzakelijke verplaatsingen uit te stellen. Indien men toch de baan op gaat, houden weggebruikers best rekening met de toestand van de weg en passen ze hun rijstijl aan.

Vanaf deze namiddag begint het dan stelselmatig te dooien en klimt het kwik in het binnenland langzaam maar zeker tot 6 graden.

UPDATE 10u18: Veva Daniëls, Agentschap Wegen en verkeer: “Op sommigen plaatsen is het begonnen met regenen. Combinatie met vriestemperaturen zorgt voor gladde wegen. Opgepast!”

 
Reacties staat uit voor strooidiensten zijn massaal preventief aan het strooien

Geplaatst door op januari 7, 2017 in actualiteit, nieuws, Sint-Pieters-Leeuw

 

Tags: ,

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: