gladde-wegen_ijzel_gladVLAANDEREN: – Vannacht en morgenvroeg moet men opletten voor gladde wegen door aanvriezende regen en sneeuw.

Volgens de meest recente voorspellingen van Meteo Wing trekt er deze nacht een zone met winterse neerslag over Vlaanderen. De neerslag die valt kan, in combinatie met negatieve temperaturen, aanvriezen op het wegdek en zo zorgen voor gladheid op de weg.

AWV staat klaar om te strooien
De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer volgen de toestand op de weg op.
Indien nodig rijden ze uit om preventief de Vlaamse gewest- en autosnelwegen sneeuw- en ijsvrij te maken. In combinatie met temperaturen onder het vriespunt kunnen de wegen, ondanks de preventieve strooiacties, er nog glad bijliggen.
De winterse neerslag spoelt immers het preventief gestrooide zout van de weg waardoor bijkomende strooiacties na of tijdens de doortocht van de winterse neerslagzone nodig zullen zijn.

Stel onnodige verplaatsingen uit
Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt de weggebruikers aan om tijdens de komende nacht en morgenvroeg niet noodzakelijke verplaatsingen uit te stellen tot na de doortocht van deze neerslagzone. Indien men toch de baan op gaat, houden weggebruikers best rekening met de toestand van de weg en passen ze hun rijstijl aan.
Voor de meest actuele verkeerssituatie raden we aan om de site van het Vlaams Verkeerscentrum (www.verkeerscentrum.be) te raadplegen voor men de weg op gaat.

AWV strooide al 17.060 ton zout
Het Agentschap Wegen en Verkeer gebruikte deze winter al 17.060 ton zout tijdens het bestrijden van de gladheid op de Vlaamse autosnelwegen en gewestwegen.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: