SINT-PIETERS-LEEUW: –  In de nacht van 4 op 5 september 2016 waren er enkele brokstukken van de Sint-Pieter-en-Pauluskerk naar beneden gevallen. Het betrof dakstenen en de schouder van de zijgevel van de kerk. De gemeente heeft nu een tijdelijke herstelling laten uitvoeren in afwachting van restauratiefase 3 van de kerk.


Het College van Burgemeester en Schepenen had reeds op maandag 12 september 2016 de herstelling ter waarde van 18.000 euro goedgekeurd. Parallel werd toen ook de Vlaamse Administratie Onroerend Erfgoed aangeschreven met de vraag of het dossier voor fase 3 van de restauratie van de kerk, dat reeds ontvankelijk is verklaard sinds mei 2014, met meer spoed dan normaal kan goedgekeurd worden. Want op dit moment voorziet de wachtlijst dat dit ten vroegste eind 2018 zal gebeuren.

De tijdelijke herstelling was volledig ten laste van de gemeente.
De restauratie zal voor 80 procent door de Vlaamse Overheid betaald worden.


Zie ook ons artikel van 14/09/16- Omgeving Sint-Pieter-en-Pauluskerk afgesloten voor vallende brokstukken

%d bloggers liken dit: