SINT-PIETERS-LEEUW: – De 6de editie van de Leeuwse Kerstcorrida georganiseerd door vzw Renkoekoek in samenwerking met het gemeentebestuur stond in het teken van “de Warmste Week” van Studio Brussel. Met de opbrengst wordt de vzw FriS gesteund.
Friends & Scream United, afgekort FriS, is een sportvereniging voor kinderen en volwassenen met een beperking in Vlaams-Brabant en Brussel. De vereniging is aangesloten bij de Vlaamse Liga Gehandicaptensport (VLG).
2016-12-17-6de-leuwse-kerstcorrida-35
De avond begon met de jongeren reeksen van 650 m en 1300 m.
Voor de Kerstcorrida zelf werden teams van 3 lopers gevormd die 10 grote ronden van 1230 meter dienden te lopen door het Colomapark.
De eerste 9 ronden worden willekeurig verdeeld: elk teamlid loopt minimum 1 en maximum 7 ronden. De laatste en 10e ronde wordt afgelegd door de 3 teamleden samen.
Aan deze Kerstcorrida nemen zowel loop-teams als gelegenheids-teams deel onder het moto deelnemen is belangrijker dan winnen. Enkele ploegen lieten dit jaar verstek daar er morgen enkele grote meetings op het programma staan maar meer dan 80 ploegen waren present.
1ste werd team “Bike Maintenance Oetingen met Tom Vanderkelen, Kenneth Kiekens en Kevin Crabbe van Atletiekclub Pajottenland.
2de werd Trainingworks en 3de Leeuwerik1.

Ook de G-Corrida kende weer succes. Verscheidene leden van FriS namen op hun eigen manier deel aan de Kerstcorrida aangemoedigd door het publiek.
2016-12-17-6de-leuwse-kerstcorrida-24
Na de Kerstcorrida werd er nog druk nagepraat in het Kerstdorp achter de bibliotheek.

Bekijk hieronder onze uitgebreide foto-reportage met meer dan 100 foto’s
(het laden van de foto-diashow kan even duren).

Deze slideshow vereist JavaScript.


.

%d bloggers liken dit: