RSS

Vakbonden en directie bij Makro hebben een akkoord bereikt om SWT op 55 jaar in te voeren

09 Nov

2014-11-27-Makro_Sint-Pieters-LeeuwSINT-PIETERS-LEEUW: – Makro en Metro kondigden in juni een herstructureringsplan aan, waarbij 505 van de 3.000 banen in België dienden te verdwijnen.
Vakbonden en directie hebben nu een akkoord bereikt om SWT (brugpensioen) op 55 jaar in te voeren. Dat moet het aantal naakte ontslagen bij de winkelketen vermijden.
In de vestiging van Makro Sint-Pieters-Leeuw komt een deel van de getroffen werknemers in aanmerking.

De federale overheidsdienst Werkgelegenheid moet wel nog het licht op groen zetten om werknemers op 55 jaar op brugpensioen te laten gaan. Bij onderhandelingen wordt nog altijd het woord brugpensioen in de mond genomen maar eigenlijk werd dat vervangen door het huidige stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag -SWT.

Het dossier wordt opgemaakt. De aanvraag zal worden ingediend”, zegt Makro-woordvoerster Julie Stordiau. Volgens de bediendenbond CNE komen 367 werknemers van Makro in aanmerking om in het huidige akkoord vervroegd te vertrekken. Myriam Nevelsteen, LBC-secretaris, erkent dat 55 jaar vrij jong is. “Het was kiezen tussen de pest en de cholera. Moet je kiezen voor naakte ontslagen van relatief jonge mensen met leningen en kinderen of voor swt op 55? Dat is een heel moeilijke discussie.”

 
Reacties staat uit voor Vakbonden en directie bij Makro hebben een akkoord bereikt om SWT op 55 jaar in te voeren

Geplaatst door op november 9, 2016 in actualitiet, Bedrijfswereld, economie, Sint-Pieters-Leeuw

 

Tags:

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: