SINT-PIETERS-LEEUW: -Vrijwilligers uit de Leeuwse cultuurraad hebben vandaag samen met een paar gemeentemandatarissen 3500 narcissen of in de volksmond paasbloemen geplant. Een traditie die meer dan 15 jaar leeft.
2016-10-15-cultuurraad-plant-paasbloemen_02
Dit is de zoveelste stap om van Sint-Pieters-Leeuw naast rozengemeente en trekpaardengemeente ook paasbloemengemeente te maken.

De bloembollenplanters hebben de 3500 nieuwe bollen dit jaar geplant oa. aan de H.Magdalenakapel in Mekingen, het parkpleintje in Zuun, kerkhof te Vlezenbeek en de rotonde aan de vijfhoek. In de lente van 2017 zullen de paasbloemen met hun goudgele pracht de omgeving omtoveren in een betoverende bloemenpracht. Net als alle paasbloemen die de voorbije jaren reeds werden aangeplant.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Voorzitter Cultuurraad, Hubert Avaux:” Een speciale dank uiteraard aan het gemeentebestuur die telkenjare zorgen voor het plantmateriaal en Rotary Sint-Pieters-Leeuw die deze milieuvriendelijke actie financieel ondersteunt.De Vlezenbeekse klassieker kramiek met ballekes sloot deze geslaagde plantdag onder vrienden af.”

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder