2015-08-16-Enecotour_Sint-Pieters-Leeuw (59)SINT-PIETERS-LEEUW: – Morgen, donderdag 22 september 2016, is Sint-Pieters-Leeuw de aankomstplaats van de 4 de wieleretappe van de Eneco Tour. Dit heeft in de gemeente op verschillende plaatsen invloed op het verkeer.

Verkeerssituatie langsheen het parcours
Langsheen het parcours geldt een parkeerverbod van 12 tot 17 uur. Op de Pepingensesteenweg, aankomstplaats, wordt er tussen de Brabantsebaan en het recyclagepark geen verkeer toegelaten van 6.30 tot 21 uur.
(signalisatieplan -PDF- klik hier)

Verkeerssituatie in het centrum
Mensen die wonen in het centrum of ouders die hun kinderen oppikken na schooltijd in de basisscholen Den Top of Don Bosco worden verzocht het centrum te verlaten via de Rink richting de J. Depauwstraat en NIET via de H. Vanhouchestraat. Op de route Pastorijstraat, Rink en J. Depauwstraat is enkel eenrichtingsverkeer toegelaten komende van het gemeentehuis richting de Europalaan. Al deze verkeersmaatregelen zijn van kracht van 12 tot 17 uur.

Openbaar vervoer
Lijn 170 en schoolbus 571 – zal niet naar het centrum rijden maar volgt de route Galgstraat richting Europalaan.
Niet-bediende haltes: Sint-Pieters-Leeuw: Oud Station, Kerk, Gemeentehuis, Den Huysman
Vervanghaltes: Sint-Pieters-Leeuw: Coloma
Tijdelijke haltes: tijdelijke halte in de Galgstraat ter hoogte van de Europalaan in beide richtingen
Lijn 145 – heeft als eindbestemming het gemeentehuis.
Niet-bediende haltes: Halle: Breedhout School, Groenstraat – Sint-Pieters-Leeuw: Site 250, J.B.Cardijnstraat, In de Jonge Vlieger, Frans Pickestraat, Oud Station, Kerk, Gemeentehuis
Vervanghaltes: Sint-Pieters-Leeuw: Gemeentehuis
Tijdelijke haltes: tijdelijke halte in de Brusselbaan ter hoogte van de Rooselaersstraat richting Brussel, Tijdelijke halte in de Smisstraat ter hoogte van de Lenniksesteenweg in beide richtingen .

Parcours in Leeuw
Rond 14.45 uur komen de renners aan in Vlezenbeek op de Postweg (vanuit Lennik). Via de Vlezenbeeklaan en het centrum van Leeuw rijden ze een eerste keer naar de meet t.h.v. de politiesite Brabantpoort op de Pepingensesteenweg. Daar starten de renners aan 2 plaatselijke ronden door Halle, Beersel en Leeuw. Via de Lotstraat, de E. Rooselaersstraat en het centrum van Leeuw passeren de renners rond 15.45 uur een tweede keer de meet om vervolgens rond 16.30 uur te finishen.

2015-08-16-Enecotour_Sint-Pieters-Leeuw (60)Supporteren aan De Rink
Aan de Rink wordt een supportersdorp ingericht. Bezoekers kunnen een drankje nuttigen en genieten van het wielerspektakel, dat ook op een groot scherm wordt weergegeven.
Parking – auto Wie met de auto naar het centrum komt, kan parkeren op de Wilgenhofsite in de H. Vanhouchestraat.


Supporteren aan de aankomstzone

Tevens zal er een supportersdorp worden ingericht aan de aankomstzone. De aankomstzone ligt ter hoogte van de politiesite Brabantpoort (Pepingensesteenweg 250).
Er worden twee bezoekersparkings ingericht die bereikbaar zijn via het kruispunt van de Hoogstraat en de Brabantsebaan (den Blauw).
Parking – fiets Tevens is er een fietsstalling met toezicht voorzien voor het politiegebouw (Brabantpoort). Gebruik van fietsslot is verplicht.

%d bloggers liken dit: