SINT-PIETERS-LEEUW: – Eind vorig jaar startte in Sint-Pieters-Leeuw het bedrijfje Better Wines & Beers. Om zich nog beter te profileren op de markt brengen zij nu een Italiaanse Prosecco uit onder de naam “Leeuwse Parel”. Vanaf nu te koop bij Drankenservice Schoentjes.

2016-06-20-Leeuwse-Parel_01
Olivier Huygens, Philippe en Arnauld Kneuts stellen de ‘Leeuwse Parel’ voor.

Arnaud Kneuts van Better Wines & Beers :De Leeuwse Parel is een Prosecco die aan de Belgische markt aangepast is. In de zin dat die minder zoet is dan de meeste Prosecco’s die je overal tegenkomt. Onze Prosecco is minder zoet daar ze gebotteld wordt uit de glera druif die vroeger in het seizoen geplukt wordt, vandaar minder zoet en heel verfrissend!
Als nieuw bedrijf in Sint-Pieters-Leeuw wilden we een product op de markt brengen die onze afkomst een beetje vertegenwoordigd en ook om de trend van de cava wat tegen te gaan. Want Prosecco trekt toch meer naar champagne en is een leuk product.
We hebben voor het etiket afbeeldingen gekozen uit de gemeente. Het werden Coloma en de kerk omdat iedereen dat herkend. We zoeken ook nog andere leuke afbeeldingen om het als een soort collectors item te beschouwen.


Philippe Kneuts: “Met ons bedrijfje Better Wines & Beers willen we ons onderscheiden van anderen door met originele wijn en bier producenten zoals micro brouwerijen samen te werken.

Olivier Huygens, Drankenservice Schoentjes: “De Prosecco Leeuwse Parel is vanaf nu bij ons verkrijgbaar.
Arnaud gaat ook de horeca zaken bezoeken in groot Leeuw om hem aldaar op de kaart proberen te krijgen maar het is ook een ideaal relatiegeschenk voor handelaars in Sint-Pieters-Leeuw of gewoon een ‘must have’ voor elke Leeuwse inwoner.

Leeuwse Parel: Een Prosecco uit Conegliano. 100% Glera druiven, strogele kleur, expressieve neus van acacia bloemen en gele appels, evenwichtig rond en elegant. Perfect als aperitief. Serveertemperatuur: 6-7°.

%d bloggers liken dit: