SINT-PIETERS-LEEUW: – Vanmiddag werd in de hoodbibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw een toeristische wand onthuld die de toeristische troeven uit de regio op leuke manier in de kijker zet.
2016-06-17-toeristische-wand-bib_02
De bibliotheek en de dienst Toerisme werken al enkele jaren succesvol samen, zowel qua dienstverlening als projectmatig. Je vindt in de bib al jaren een folderrek met info over Sint-Pieters-Leeuw, de rozentuin en je kan er terecht voor wandel- en fietsfolders. Vrijwilligers van de bibliotheek komen voorlezen op familiale evenementen die door toerisme worden georganiseerd.

Maar beide diensten willen in het kader van een betere dienstverlening voor de klant hun werkingen nog meer vervlechten. Een eerste stap werd daarvoor al een jaar geleden gezet, toen de dienst Toerisme een vormingsmiddag organiseerde voor het bibliotheekpersoneel. De belangrijkste toeristische troeven van Sint-Pieters- Leeuw kwamen er aan bod en de meest gestelde vragen van toeristen.

2016-06-17-toeristische-wand-bib_03Marleen De Kegel, schepen voor Toerisme: “Een volgende stap wordt nu gezet. Met deze toeristische wand willen we nog meer de nadruk leggen op de aanwezigheid van toeristische info in de hoofdbibliotheek. Uiteraard maken we gebruik van het grote publieksbereik dat we hier automatisch hebben. De vele Leeuwenaren die hier langs komen om een nieuwe lading boeken of DVD’s mee te nemen, nodigen we uit om ook even aandacht te hebben voor het toeristisch aanbod. We zullen daar dus zeker op inspelen in ons folderaanbod, door bijvoorbeeld ook een agenda met regionale activiteiten aan te bieden.

Het is voor de toeristische dienst belangrijk om in de bibliotheek aanwezig te kunnen zijn. Niet alleen omdat we de leners makkelijker bereiken, maar vooral omdat de drempel om er binnen te gaan zo laag is. Iedereen kent en erkent een bibliotheek als een open huis. En dat is misschien wel de belangrijkste reden om als toeristische dienst een stuk dienstverlening naar hier te brengen. Uiteraard zal het achterliggend werk nog altijd in het Colomakasteel gebeuren, waar de toeristische dienst officieel gehuisvest is.”

Deze diashow vereist JavaScript.


Meer info: dienst Toerisme – 02 371 22 62 – toerisme@sint-pieters- leeuw.be

%d bloggers liken dit: