2016-06-08-pancarte-wateroverlastSINT-PIETERS-LEEUW: – Stand van zaken 48 uur na de wateroverlast van dinsdag 7 juni.

Helpende handen gezocht
Mensen die hulpbehoevende of oudere mensen willen helpen, voornamelijk met opruimen en opkuisen, mogen zich aanbieden bij het callcenter 02 371 63 00.

Werkzaamheden lopen verder
De brandweer is momenteel nog steeds ondergelopen kelders aan het leegpompen. Zij proberen alle oproepen vandaag af te werken.
2016-06-09-modderruimenDe civiele bescherming en de gemeentelijke technische diensten zijn samen met ondersteunende privé-aannemers nog steeds modder aan het ruimen in de getroffen straten. Vandaag werden de Hoge Paal, Pijnbroekstraat, Bezemstraat, Camille Leunensstraat, Ferdinand Uylenbroeckstraat, Jan-Baptist Bosmansstraat, Bellestraat en Alfons Fleurusstraat reeds aangepakt. De meest getroffen straten, met o.a. de Pastoor Vendelmansstraat, krijgen uiteraard prioriteit. De andere straten komen zeker nog aan bod.
Vivaqua is intussen alle waterslikkers aan het uitkuisen, de meest kritieke waterslikkers zijn reeds vrijgemaakt. Ook de rioleringen worden nagekeken.
Ook andere nutsmaatschappijen en beheerders van waterlopen hebben laten weten dat zij hun installaties gaan nakijken.

2016-06-09-ophaling-grof-vuil-na-wateroverlast_HavilandOphalingen grof vuil
Haviland en Televil zijn volop bezig met het ophalen van vernielde huisraad. Door de enorme hoeveelheden afval zullen zij vandaag niet alle straten kunnen aandoen. Zij zetten de ophaalronde morgen vrijdag 10 juni verder. Televil zal ook zaterdag 11 juni rondrijden om verder AEEA (afgedankte elektrische en elektronische apparaten) op te halen.
Maandag 13 juni houden Haviland en Televil een tweede ophaalronde.
Inwoners die daarna nog vernielde huisraad hebben, kunnen terecht in het recyclagepark. Mits voorlegging van een bewijsstuk van wateroverlast (foto, attest verzekering, …) is dit gratis. Anderzijds wordt er nog een extra ophaalronde grof vuil en AEEA gehouden op maandag 20 juni voor inwoners die dit specifiek aanvragen. Deze aanvragen gebeuren bij de dienst Leefmilieu (02 371 63 54 – leefmilieu@sint-pieters-leeuw.be).

Gemeentelijk callcenter langer open
Aangezien het gemeentelijk callcenter nog steeds heel wat oproepen ontvangt, zal dit nog een dag langer bemand blijven. Inwoners die nog vragen hebben, kunnen dus ook morgen vrijdag 10 juni van 9 tot 16 uur terecht op 02 371 63 00.

Afwezigheidsattest werk/school
Inwoners die een afwezigheidsattest nodig hebben voor het werk of school, kunnen dit via de gemeentelijke website aanvragen.

Infoavond verzekeringen: 20 juni 2016
Het gemeentebestuur organiseert op maandag 20 juni een infoavond. Tijdens deze avond wordt informatie gegeven over de juridische en verzekeringsaspecten en nazorg. Ook wordt er een toelichting gegeven over het rampenfonds. De infoavond start om 20 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Pastorijstraat 21.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder