SINT-PIETERS-LEEUW: – Het coördinatiecomité is samen gekomen omstreeks 21.30 uur. De Zuunbeek is sedert haar hoogste peil meer dan 70 cm gedaald. De situatie blijft verbeteren.


Burgemeester, Luc Deconinck: “De interventies van de hulpdiensten (brandweer, civiele bescherming en gemeentelijke diensten) en opruimingswerken werden opgeschort omstreeks 22 uur en worden morgenvroeg om 8 uur hervat.
De brandweer zal zich verder concentreren op het leegpompen van kelders (nog een 30-tal kelders moeten leeggepompt worden).
De gemeentediensten en civiele bescherming focussen zich op de opruiming van wegen, het verwijderen van modder en het ledigen van waterslikkers.
Onder meer volgende straten worden nog geruimd: Mollemstraat, Kasteelstraat, Zonneweelde, Rattendaal, Camille Leunensstraat, Pijnbroekstraat, Bellestraat, de lagere delen van de verkaveling Hoge Paal, Ferdinand Uylenbroeckstraat en Pastoor Vendelmansstraat, ….”


Donderdagmorgen 8 juni vanaf 9 tot 17 uur is het callcenter van de gemeente opnieuw bereikbaar via 02 371 63 00 voor vragen van inwoners en meldingen van schade. Zandzakjes zullen nog kunnen opgehaald worden tussen 8 en 16 uur in de gemeentelijke loods, Topstraat 11.
Meldingen van wateroverlast kunnen best bij de brandweer aangemeld worden via de website www.vlaamsbrabantwest.be of via het nummer 112.

Het coördinatiecomité volgt de toestand verder op.

%d bloggers liken dit: