RUISBROEK: – Cultuurcentrum Coloma organiseert in samenwerking met de gemeente Sint-Pieters-Leeuw nu zaterdag 21 mei van 14 tot 20 uur BuskerRio. In deze tweede editie van de graffiti-jam (2014) komen alle vormen van street-art aan bod en krijgen de muzikanten en DJ’s een podium op straat.
2016-05-19-aankondiging-BruskerRio (05)
Het evenement vindt plaats in de stationsomgeving van Ruisbroek. Graffiteurs en muzikanten, in en uit de regio, tonen hun mooiste creaties op het perron, het stationsplein, de Wittehoedstraat en de Gieterijstraat. Een mobiel team van street-art artiesten brengen allerhande kunstuitingen aan op de openbare weg. Ook lokale inwoners en verenigingen fleuren de buurt op met krijttekeningen, fence-art,…

Van waar komt de naam BuskerRio? Schud de letters van Ruisbroek door elkaar en dit is één van de mogelijke uitkomsten. Bovendien refereert het naar de buskers, straatmuzikanten, die het project muzikaal vorm geven.

Schepenen Jan Desmeth en Bart Keymolen: “Met dit project streven we twee doelstellingen na. Met kunst en cultuur in het straatbeeld willen we de buurt verfraaien en opwaarderen op een blijvende manier. De aangebrachte graffiti en foto’s in 2014 zijn een mooi voorbeeld en dit jaar gaan we nog een stap verder. Met het evenement op de dag zelf willen we werken aan de sociale cohesie. We zijn erg blij dat vele verenigingen, buurtcomités en verschillende diensten van ons lokaal bestuur mee hun schouders zetten achter dit terugkerend initiatief van ons cultuurcentrum.”

NMBS werkt samen met de gemeente om de stationsomgeving van Ruisbroek aangenamer en veiliger te maken. Bij het graffitiproject van 2014 was het vooral de bedoeling om de voetgangerstunnel aan te pakken en illegale graffiti en tags tegen te gaan. De resultaten van dat project zijn zeer positief. Ditmaal staan de perrons centraal. Op de omheining aan de perrons komen verrassende kunstwerken, waarmee NMBS en Infrabel het risico op spoorlopen willen verlagen. Securail, Infrabel en de Spoorwegpolitie voeren overal in het land intensieve bewustmakingscampagnes om treinreizigers, buurtbewoners en jongeren te wijzen op de gevaren van spoorlopen. Spoorlopen is niet alleen levensgevaarlijk, maar ook illegaal. Ze sluiten zich dan ook graag aan bij initiatieven zoals dit street art-project, in de hoop die boodschap nog te versterken.

2016-05-19-aankondiging-BruskerRio (07)Kom langs en geniet van een lentedag vol kunst, muziek, lekker eten en drinken!
* Yanni Iliadis & professional band Live In Concert om 14 uur in de Gieterijstraat

* Wally & DTW spelen op BuskerRio om 15.30, 16.15 en 17 uur!

* Vanaf 13.30 uur palmt Dj Vega & friends het Stationsplein van Ruisbroek in met wervelende hip-hop beats! De hip-hop wordt geleverd door DJ Proceed (14.30 uur), De Brigade (15.30 uur), Omar-G (16.30 uur) en Berrykrimi (17.30 uur).
Tussendoor draait DJ Vega de verscheidene performances naadloos aan elkaar! Denk je zelf over de nodige MC skills te beschikken? Vanaf 18.30 uur begint de Open Mic met Proceed en Dj Vega!

*  Mobiel in de evenementenzone: muziek van Rudi Tastenoe

* Geniet op Buskerrio van een aantal vermaarde graffitikunstenaars!
De collectieven “ Kapow “ en “ Farm prod ” toveren het perron om tot een kleurrijk kunstwerk. Op het Stationsplein kan je de graffitiwerken bewonderen van de artiesten Eres en Mr Donka!

* Workshop Street Art voor kids van 9 tot 12 jaar
Haal je kritische geest boven, gebruik je buurt als tentoonstellingsruimte en confronteer voorbijgangers met creatieve, tijdelijk street art!
Kom langs aan de infostand op het stationsplein en schrijf je in voor één van onze street-art workshops die starten om 15 uur en 17 uur en duren ongeveer anderhalf uur.

* Street Food op het Stationsplein en in de Gieterijstraat

Deze diashow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: