PAJOTTENLAND: – Inverde organiseert in samenwerking met Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei op zaterdag 14 mei 2016 van 9u30 tot 12u30 een halve dag opleiding over aanleg en beheer van een bloemenweide.


Een bloemenweide is wat natuurbeheerders een hooiland noemen. Bloemenweiden of hooilanden bestaan uit meerjarige planten, zoals margriet, wilde peen en knoopkruid. Dit is een groot verschil met een bloemenakker, die uit eenjarige planten bestaat. Typische eenjarige planten van bloemenakkers zijn klaproos en korenbloem.

Een bloemenweide kan je op verschillende manieren aanleggen. Je kan starten met kale grond en alles inzaaien. Je kan ook beginnen met een bestaand gazon of grasland en hierin een aantal gewenste plantensoorten inbrengen. In beide situaties is het belangrijk dat de grond niet te voedselrijk is want dan krijg je een dominantie van grassen. Na de aanleg is vooral het beheer van belang. Zonder het juiste beheer zal de bloemenrijkdom immers niet blijven bestaan.

Tijdens deze cursus leer je alles over de aanleg en het beheer van bloemenweides. Zo kan je aan de slag gaan om je eigen bloemenrijkdom te creëren.
Doelgroep: iedereen die een bloemweide wil leren aanleggen en beheren
Voorkennis: je hebt voor deze opleiding geen voorkennis nodig
Kostprijs: 21 euro / 19,50 euro cursisten Natuurmanagement / 15 euro studenten en werkzoekenden
Plaats:Plattelandscentrum Paddenbroek – Paddenbroekstraat 12, 1755 Gooik
Inschrijven: www.inverde.be/cursus/2988

%d bloggers liken dit: