2016-03-17-flyer_afrikafilmfestivalVLEZENBEEK: – Naar aanleiding van het Afrikafilmfestival organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking (GROS) op 17 maart 2016 om 20.00 uur een filmavondin CC De Merselborre.

De documentaire Backup Butembo vertelt het verhaal van buitengewoon sterke vrouwen in Oost-Congo. De regio is al ruim 15 jaar het strijdtoneel van een bloedig conflict. In de stad Butembo groeit een positief verzet. De bevolking probeert de controle over haar lot en leven terug te krijgen. Wanneer het geweld toeneemt, kijken ze niet langs de zijlijn toe. Ze lopen het gevaar soms letterlijk tegemoet
Inkom: 3 euro.

21ste editie van het Afrika Filmfestival
Het Afrika Filmfestival is uitgegroeid tot één van de belangrijkste festivals van filmsuit Afrika in Europa en heeft een vaste plaats verworven in het cultureel landschap van Vlaams-Brabant.

Het Afrika Filmfestival past in onze overtuiging dat we ook in onze provincie voluit de kaart van de superdiversiteit moeten trekken’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor Noord-Zuid en diversiteit. ‘Vandaag realiseren we ons als nooit tevoren dat we de dialoog tussen verschillende culturen moeten tot stand brengen. Om te voorkomen dat culturele diversiteit leidt tot conflict, moeten we praten en kennis verwerven over andere culturen. Alleen zo kunnen we het verschil overbruggen en putten uit de culturele rijkdom van de andere om tot positieve verandering en ontwikkeling te komen’.
Met een subsidie van 65.000 euro is de provincie Vlaams-Brabant hoofdsponsor van het Afrika Filmfestival.

%d bloggers liken dit: