logo_inbreker-diefstal-overvalSINT-PIETERS-LEEUW: – Politiezone Zennevallei heeft maandagavond vier verdachten opgepakt, na een nieuwe overval op een winkel.

Deze keer ging het om de Louis Delhaize winkel.
Het zou gaan om 1 meerderjarige en 3 minderjarigen.
PZ Zennevallei en het parket Halle-Vilvoorde onderzoeken nu of de verdachten kunnen gelinkt worden aan de gewapende overvallen van de voorbije dagen in Sint-Pieters-Leeuw.

UPDATE 15.00 uur:
Parket Halle-Vilvoorde: “Gisteren heeft zich rond 14.00u een gewapende overval voorgedaan in een Louis Delhaize-winkel in de Pastoor Vendelmansstraat. Drie personen betraden de winkel en bedreigden de kassierster met een vuurwapen om de kassa af te geven. Toen één van hen door een getuige in de winkel leek herkend te worden, panikeerden de daders en vluchtten ze zonder buit weg. Niemand raakte gewond.

Ongeveer een uur na deze overval vond er een nieuwe overval plaats, ditmaal op een apotheek in Halle (Pallieterweidestraat). Opnieuw was er sprake van 3 personen die gewapend met een vuurwapen de inhoud van de kassa vroegen. De daders konden uiteindelijk vluchten met +/- 1000 EUR buit.

Gelet op de gelijkenissen tussen de twee feiten heeft de politie van de zone Zennevallei onmiddellijk na de feiten te Halle nazicht gedaan op het adres van de persoon die door de getuige in de Delhaize herkend leek te worden. Ter plaatse trof de politie vier personen aan, één meerderjarige (18 jaar uit Anderlecht) en drie minderjarigen (16-17 jaar uit Halle, Vorst en Ninove). De meerderjarige droeg op het moment van de interceptie nog een pistool in zijn broeksriem.

De meerderjarige verdachte werd ter beschikking gesteld van het parket van Halle-Vilvoorde dat hem vandaag voor de onderzoeksrechter laat voorleiden met oog op zijn verdere aanhouding. De minderjarige uit Halle werd voor de jeugdrechter geleid.

%d bloggers liken dit: