2015-11-17-legjeernietbijneerVLEZENBEEK: – Van vandaag tot 23 november is het de Week van de patiëntveiligheid in revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek.

Patiëntveiligheid binnen de ziekenhuizen staat al enkele jaren hoog op de agenda van de overheid. Om meer bewustwording te creëren bij zorgverleners nam de overheid het initiatief voor de “Week van de patiëntveiligheid”.

Els Van Holderbeke, Directeur HR en Communicatie Inkendaal: “De directie en medewerkers van Revalidatieziekenhuis Inkendaal ondersteunen dit initiatief ten volle omdat wij weten dat zorgen voor veiligheid ook zorgen is voor de best mogelijke kwaliteit en daar gaan wij als gespecialiseerd revalidatieziekenhuis prat op!
Elke dag zetten we alles op alles om met onze vele medewerkers het beste van onszelf te geven.
En natuurlijk moeten we onze kennis permanent bijschaven, we zijn er ervan overtuigd dat we hiervoor niet alleen de klassieke traditionele cursussen of opleidingen moeten volgen maar geloven er sterk in dat we vooral aan den lijve moeten ervaren waar de gevaren schuilen in de zorg en hoe de patiënt zich voelt met zijn beperkingen.

Telkens tussen 11:30 en 15:00 zullen alle medewerkers van het revalidatieziekenhuis beleven waar de risico’s voor de patiëntveiligheid verborgen zitten en hoe ze hier beter en alerter kunnen mee omspringen.

Zo zijn er verschillende stands/workshops opgezet in de patio waar een valparcours kan worden afgelegd , duidelijk wordt gemaakt wat je moet doen in geval van prikongevallen, hoe we nog beter kunnen zorgen voor een goede handhygiëne om ziekenhuisinfecties te vermijden, en nog zoveel meer…

%d bloggers liken dit: