2015-08-19-toren_Sint-Pieterskerk_04SINT-PIETERS-LEEUW: – Hou zondagnamiddag 11 oktober 2015 vrij in je agenda want dan wordt de toren van onze Sint-Pieterskerk feestelijk gehuldigd. Nu de restauratie van de toren is voltooid, kan de toren weer haar rechtmatige plaats innemen als middelpunt van het dorp.

Architect Karel Breda leidde de werken in goede banen en liet ook het uurwerk onder handen nemen. Daarom viert de gemeente met muziekverenigingen uit Sint-Pieters-Leeuw en Altenahr de wedergeboorte van de toren.

Vanaf 14 uur vertrek een muzikale stoet aan het Colomapark, hoek J. Depauwstraat en Sint-Sebastiaansstraat o.l.v. de Sint-Ceciliafanfare en de muziekkapel uit Altenahr, de partnergemeente. De muziekverenigingen trakteren ons op enkele mooie marsen voor we samen onder luid trompetgeschal de kerk binnengaan.
Binnen wordt een korte uitleg over de restauratie afgewisseld met het gezang van de koren Redoris, Alauda en Akkoord. Ook de toekomstige restauratiefases worden kort toegelicht.

Buiten volgt nog een spectaculaire schieting naar de kerktoren door de Schuttersgilde Sint-Sebastiaan. Dit is een unieke kans voor de schutters om naar middeleeuwse gewoonte de hoofdvogel rechtstreeks van de kerk af te schieten. Wist je trouwens dat de gilde nog ouder is dan de kerktoren?

Daarna rond 16 uur wordt iedereen uitgenodigd op de feestelijke receptie rond de Rink.

Info : toerisme@sint-pieters-leeuw.be – 02 371 22 62

%d bloggers liken dit: