SINT-PIETERS-LEEUW: – woensdagnamiddag opende de hoofdbibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw een eigen speel- en taal-o-theek. Met een spelnamiddag voor kinderen van het basisonderwijs werd de opening feestelijk ingezet.
2015-09-16-speel-en_taal-o-theek_04 2015-09-16-speel-en_taal-o-theek_10
Gratis spelletjes lenen? Dat kan vanaf nu in de hoofdbibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw. Samen met de dienst Integratie/taalstimulering en de jeugddienst werd er gewerkt aan een mooie collectie (taal)spelletjes. “Het uitgebreide aanbod zorgt ervoor dat iedereen hier wel een spelletje kan vinden dat hij/zij leuk vindt en dat mensen nieuwe spelletjes leren ontdekken. De bibliotheek is hiervoor de uitgelezen plaats.” zegt schepen van Bibliotheek, Gunther Coppens.

Spelend het Nederlands leren
In de taal-o-theek, die samen met de speel-o-theek werd opgericht, kunnen mensen dan weer terecht voor taalspelletjes waarmee je op een leuke manier het Nederlands kan ontdekken. Ook aan leerkrachten, begeleiders, animatoren en iedereen die met kinderen werkt wordt gedacht: zij kunnen interessant en leuk leermateriaal vinden voor de kinderen.

Werken aan kinderkansarmoedebestrijding
Met de speel-o-theek wil de gemeente niet enkel gratis spelletjes uitlenen, er wordt ook plaatsgemaakt om er samen gezellig spelletjes te spelen door het organiseren van spelnamiddagen: “We vinden het belangrijk dat (kansarme) kinderen de kans krijgen om met andere kinderen te spelen en dat ouders ook samen met hun kinderen spelen. Door speelgoed gratis uit te lenen krijgt iedereen de kans om nieuw spelmateriaal te ontdekken.” besluit schepen voor Jeugd, Bart Keymolen.

Deze diashow vereist JavaScript.


Oproep speelgoed
Heb je zelf nog spelletjes in goede staat maar speel je er niet meer mee? Breng ze dan zeker binnen in de hoofdbibliotheek. Wij geven ze nieuw leven in onze collectie.

Extra Informatie
De speel-o-theek richt zich vooral op kinderen tot 12 jaar maar ook jongeren en volwassenen vinden zeker gading in het aanbod.
De speel- en taal-o-theek is open van maandag tot vrijdag (donderdag gesloten) tussen 13.30 en 19.30 uur. Zaterdag en zondag kan je er terecht tussen 9.30 en 12.30 uur.
De spelletjes kunnen ook uitgeleend worden in de filialen. Dan moet je ze wel eerst even aanvragen.
Speel je graag een spelletje mee? Vraag dan zeker in de bibliotheek wanneer de volgende spelletjesnamiddag plaatsvindt.

De speel- en taal-o-theek wordt mogelijk gemaakt door de steun van de Vlaamse overheid en de provincie Vlaams-Brabant en kadert binnen de projecten ‚Taalstimulering‘ en ‚kinderkansarmoedebestrijding‘.

%d bloggers liken dit: