klimaat-neutraal_Vlaams-BrabantSINT-PIETERS-LEEUW: – Op 14 september 2015 om 19.30 uur organiseert de gemeente Sint-Pieters-Leeuw een klimaatlabo in het Kasteel Coloma, Joseph Depauwstraat 25.

We gaan op zoek naar acties en maatregelen die kunnen bijdragen tot de klimaatambitie van Sint-Pieters-Leeuw. Welke acties kan jij, als burger, samen met jouw bedrijf, vereniging… uitvoeren en dragen en op welke manier kan de gemeente dit faciliteren? We worden hierbij ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant, Bond Beter Leefmilieu en Ecolife.
Er zijn zaken waar je misschien niet aan gedacht hebt, maar toch een grote invloed hebben: eet lokaal, eet biologisch, eet minder vlees, drink kraantjeswater, plant een boom of haag, wees een ambassadeur en deel je ervaringen!
We kunnen allemaal van elkaar leren! We hopen jullie massaal te mogen verwelkomen voor een goede start en een mooie toekomst.
Op 22/05/2014 besloot de gemeenteraad om het Burgemeestersconvenant te ondertekenen. Het doel is om tegen 2020 20 % minder CO2 uit te stoten.
Samen werken we aan een beter klimaat. Iedereen is betrokken. De overheid, bedrijven, burgers zijn allen verantwoordelijk voor ons klimaat. We willen en moeten elke burger betrekken. Het klimaatactieplan van Sint-Pieters-Leeuw is nog niet af. Daarom hebben we jouw inbreng nodig. Welke maatregelen en acties wil jij nog toevoegen aan ons plan? Waar kan het gemeentebestuur jou ondersteunen? Zit je in een vereniging die ook wil werken aan ons klimaat?

Dit kan per mail of telefoon naar de milieudienst: leefmilieu@sint-pieters-leeuw.be; 02/371 63 53

%d bloggers liken dit: