ZUUN: – Brouwer Jo Van Aert van de Belgoo brouwerij in de G. wittouckstraat is vandaag een blij man. Vorig weekend werd zijn Belgoo Saisonneke in Zweden verkozen tot beste bier in de categorie < 4,5% alcohol op de “Falkenberg Bier & whisky beurs”.
2015-08-25-Jo-Van-Aert_Belgoo
2015-08-25-belgoo-saisonnekeJo Van Aert: ” Het was vanmorgen voor mij ook een verrassing dat ik de eerste plaats gehaald had. Een Zweedse klant, Belgoklubben, die pakketjes maakt om te verdelen in Zweden met daarin telkens 6 flesjes Belgische bieren had ons speciaal voor hem gemaakt Saisonneke in een fles van 75cl. ingeschreven voor de wedstrijd. Vanmorgen ontving ik dan ook van Henry Levy van Belgoklubben een mail met foto en de mededeling dat mijn bier de eerste prijs weggekaapt had Heerlijk nieuws dus!

Ondertussen draait alles in de nieuwe brouwerij in de G. wittouckstraat. De tanks zijn gevuld , de afvuling en etikettering werken.
We zijn aan het werken aan een Lupoo Extra en nog enkele  andere speciale versies van onze bieren met nog meer hop en nog meer aroma en karakter.
Ja we stellen alles in het werk om de productie voorrang te geven. De afwerking van de degustatieruimte zal nog even moeten wachten.
2015-08-23-Falken

Belgoo Saisonneke
Blond type saison bier met slechts 4,4% alcohol en een aangename bitterheid. Rijkelijk koudgehopt met europese hopsoorten. Gebrouwen op basis van 2 verschillende graansoorten (gerst, tarwe).

Zie ook ons artikel van 26/02/15 – Vandaag werd de nieuwe brouwerij van Belgoo bieren opgestart

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder