ZUUN: – Een belangrijke dag voor Jo Van Aert vandaag want zijn nieuwe brouwerij in de G. wittouckstraat te Sint-Pieters-Leeuw wordt opgestart. Binnenkort brouwt hij er zijn ambachtelijke hoogvergistings bieren ‘Belgoo’.
2015-02-26-Belgoo-beer_Sint-Pieters-Leeuw_Jo-Van-Aert
Toen we vanmorgen Jo bezochten was hij druk bezig met het reinigen van zijn nieuwe brouwinstallatie. Deze namiddag start hij met een eerste proef-brouwsel.

Jo Van Aert: ” Vandaag is een belangrijke dag, we zijn bezig met alles op te starten. Dus er is iemand van de Italiaanse constructeur hier en ook mensen voor de reiniging. Die reiniging is heel belangrijk want er zitten nog verscheidene zaken in van de fabricage zoals metaaldeeltjes en vet en dat moet er met verschillende procédés en spoelingen allemaal uitgehaald worden. En dan kunnen we er eindelijk aan beginnen.
2015-02-26-Belgoo-beer_Sint-Pieters-Leeuw_start-brouwerij_01 2015-02-26-Belgoo-beer_Sint-Pieters-Leeuw_start-brouwerij_02

Dus kunnen we stellen dat vanaf deze namiddag Sint-Pieters-Leeuw een brouwerij rijker is?
Jo Van Aert: ” Absoluut, eindelijk! Het heeft lang genoeg geduurd. Het heeft veel tijd en energie gekost en bloed, zweet en tranen maar uiteindelijk zijn we er toch. Dus ik ben vandaag echt een gelukkig man!
Deze namiddag starten we met een eerste brouwsel, dat zal een Belgoo Luppoo zijn. Een klein beetje een variatie daarop. De eerste keer zal het vermoedelijk een klein beetje anders smaken oa. door het water enzo. Maar voor de rest zullen alle ingrediënten dezelfde zijn. Al onze leveranciers zijn hetzelfde gebleven zowel voor de mout als voor de hop dus dat blijft een constante. Maar hoe het Leeuws water het productieproces beïnvloed moeten we nog afwachten, heel spannend.
Belgoo-beer-bieren_Jo-Van-AertHet spannendste moment zal binnen 3 weken zijn als we het product eens kunnen proeven.
We hebben ook nog werk aan het gedeelte afvulling. Dus eens het bier klaar is komen de mensen uit Duitsland om de bottellijn af te stellen en in orde te zetten.
En dan is het vertrokken laat ons zeggen, dan wordt het een echt ‘fabriekske’.
Het is plezant om te zien dat we er eindelijk zijn en dat het harde labeur toch tot iets geleid heeft.

Zie ook onze reportage van 21 januari 2014 – KLIK HIER

In Sint-Pieters-Leeuw zijn de Belgoo bieren te koop bij:
– Drankenservice Schoentjes, Bergensesteenweg 747
– Roby Drinks, Gaston Deruyverstraat 45

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder