SINT-PIETERS-LEEUW: – In het centrum van de gemeente staan gisteren en vandaag op een 10-tal locaties camera’s om verkeerstellingen uit te voeren.
verkeerstellingen_-verkeers-tel-camera_centrum_Sint-pieters-leeuw_01 2015-06-02-verkeers-tel-camera_centrum_Sint-pieters-leeuw_02
Wat is het doel van deze camera’s?
In het kader van het studie- en ontwerp van nieuwe fietspaden langsheen de Galgstraat en Pepingensesteenweg wordt gelijktijdig de werking van het kruispunt en de verkeerslichten aan Pauwke bekeken. Het gemeentebestuur is er namelijk van overtuigd dat deze nog geoptimaliseerd kunnen worden.
Maar er is meer, in dat kader van deze optimalisering zal er een nulmeting worden gehouden van alle herkomst- en bestemmingsverkeer, inclusief de aantallen in fietsers, voertuigen en vrachtwagens over de verschillende tijdstippen van elke dag.
2015-06-02-verkeers-tel-camera_centrum_Sint-pieters-leeuw_03 2015-06-02-verkeers-tel-camera_centrum_Sint-pieters-leeuw_04
In functie van die metingen kunnen dynamische lichten een sturende rol krijgen in plaats van steeds dezelfde cyclus af te lopen. Het kan de gewenste doorstroming verbeteren. Bovendien kan er rekening worden gehouden met de richtingen die meer aandacht moeten krijgen op bepaalde tijdstippen.

%d bloggers liken dit: