SINT-PIETERS-LEEUW: Aan het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw hangt, net als bij vele gemeenten vandaag, de regenboogvlag uit naar aanleiding van de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT).
DSC_4160
Çavaria, de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderverenigingen, wil met de actie de zichtbaarheid van holebi’s en transgenders op lokaal niveau vergroten.
De bedoeling van IDAHOT en de vlaggenactie is om aandacht te vragen voor de discriminatie van holebi’s en transgenders. “Gemeenten tonen met een simpel gebaar dat ze begaan zijn met al hun inwoners, ook met holebi’s en transgenders“, zegt çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs. “De lokale overheid is het beleidsniveau dat het dichtst bij de mensen staat. Zij kunnen met kleine ingrepen veel doen om de levenskwaliteit en zichtbaarheid van holebi’s en transgenders te verbeteren. Zo kunnen ze het nummer van de Holebifoon, 0800 99 533, verspreiden via hun informatiekanalen. Ze kunnen ook het gratis holebi- en transgendertijdschrift ZiZo-magazine verspreiden op een zichtbare plek in hun gemeentelijke of stedelijke bibliotheek. Sommige gemeenten kiezen er ook voor om de discriminatiemeldpunten bekend te maken of uitgebreide info over holebi’s en transgenders in hun gemeentewebsite op te nemen.”

Meer info: http://cavaria.be

%d bloggers liken dit: