RUISBROEK: – Gisteren startten de verbeteringswerken om de Ruisbroeksesteenweg met 56 cm te verbreden. Deze maatregel zal het rij- en parkeercomfort verbeteren, alsook de veiligheid voor de voetgangers en fietsers. Het einde van de werken wordt voorzien eind april 2015.
2015-04-21-Ruisbroeksesteenweg
Schepen voor Mobiliteit, Jan Desmeth : “De Ruisbroeksesteenweg heeft een breedte van 4.15 meter. Dat is 1 meter en 25 cm smaller dan de andere hoofdwegen, die op een nuttige breedte van 5.40 meter worden uitgevoerd. Het heeft er de afgelopen jaren toe geleid dat heel wat bestuurders hun band stuk reden op de hoge boordsteen aan de plantvakken. Daarenboven zien we in de praktijk dat heel wat bestuurders tientallen meters met één wiel op het voetpad rijden om elkaar te kruisen. Dit is uiteraard onaanvaardbaar en zeer gevaarlijk voor de zwakke fietsers en voetgangers. De plantvakken en de stroken ertussen worden nu 56 cm opgeschoven, zodat de nuttige breedte naar 4.71 meter gaat. Dat is het maximaal haalbare zonder de steenweg volledig te moeten heraanleggen, wat uiteraard een enorme kost zou zijn. Deze ingreep moet voldoende zijn om het feitelijk probleem op te lossen en een veiligere situatie te creëren op deze hoofdweg.

Schepen voor Openbare Werken, Bart Keymolen : “We hebben aannemer Strabo de opdracht gegeven aanpassingswerken uit te voeren op de Ruisbroeksesteenweg. Het gaat hier om een verbindingsweg van cat. 1, die tijdens de spitsuren soms tot 1000 wagens per uur moet verwerken. De werken zijn, naar mijn mening, noodzakelijk om de verkeersstroom op een veilige manier in goede banen te leiden en dit voor iedere weggebruiker. We voorzien hiervoor een budget van ruim 45 000 euro(btw incl.).

De plantvakken worden verschoven en uiteraard worden er opnieuw bomen en groen aangeplant, zodat de straat terug een leefbare straat wordt. Tijdens de laatste fase van de werken worden de verkeersborden geplaatst die het parkeren op een veilige manier toelaten. Om de hinder tot een minimum te beperken wordt de straat in zeven werkzones opgesplitst. De aannemer start langs de kant van de Bergensesteenweg om, indien alles vlot verloopt, eind april de zevende en laatste zone af te werken.”

1 comment

 1. Beste allen,
  Het is goed te horen dat er eindelijk een kleine verbetering komt aan de ellendige (door de gemeente) verminkte steenweg. De straat wordt wat breder ,maar ten koste van het voetpad en het fietspad (of beter genoemd NEP-fietspad.
  Toch blijft het zuur te verteren dat onze gemeente ( voormalig bestuurd door je weet wel !!) , onze steenweg (dewelke een transit baan is) door ondeskundigheid werd verminkt op gebied van doorstroming. Hiervoor moesten de inwoners betalen, en nu nog eens betalen om hun fouten wat op te lappen.
  Wat jullie schrijven over “een leefbare straat” , ik weet niet of dat beetje groen die men daar neerplant iets te maken heeft met leefbaarheid ? Wel weet ik dat het beetje groen voor onze gevels een gegeerde plaatst is om blikjes , afval en hondenrpoep achter te laten.
  Als je van leefbare straten spreekt, gebruik dan liever het geld om voetpaden aan te leggen in de meerdere straten waar er gewoon geen voetpad is hier in de omgeving.
  Ik wens je goede ontvangst.
  V.D. Inwoner van de Ruisbroeksesteenweg

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: