ZUUN: – De leerlingen van ’t Populiertje hebben deze week een bosje aangeplant in hun “avontuurlijk en leerrijk speelgroen” project.
2015-04-02-groene-speelplaats-Populiertje_01
Vier basisscholen in Sint-Pieters-Leeuw ondergaan in 2015 een groene metamorfose. De grijze speelplaatsen worden vervangen door natuurvriendelijk en leerrijk speelgroen waar niet alleen de kinderen, maar ook de kippen en andere beestjes zich kunnen uitleven.
Daarnaast is het ook de bedoeling dat de kinderen leren tuinieren. Pro Natura staat in voor het ontwerp en het uitvoeren van de werken.
Na de basisschool Wegwijzer (zie artikel 11/12/2014) was het nu de beurt aan gemeentelijke basisschool ’t Populiertje om samen met Pro Natura de handen uit de mouwen te steken. Ook de schepen van onderwijs en leefmilieu van de gemeente Gunther Coppens kwam een handje toesteken.

Natuurvriendelijke educatieve tuin
Linde Brewaeys, Pro Natura: ‘In ’t Populiertje wordt de boomgaard omzoomd met hagen en krijgen de vogels een speciaal bosje en houtkanten om zich te nestelen. Door het aanplanten van inheemse fruitbomen en het aanleggen van een echte moestuin kunnen de kinderen binnenkort hun vingers aflikken. Een speelplaats om van te eten is wel lekker, maar een speelplaats moet ook de spelprikkels stimuleren. Dat kan hier op het speelparcours, het stammentheater in de wilgenhut of achter de takkenril.’

Deze diashow vereist JavaScript.


Dit project wordt gerealiseerd binnen de INL-werking van de gemeente en gecofinancierd in het kader van het project Vlaamse Rand, in opdracht van de Vlaamse regering. Met steun van de provincie Vlaams-Brabant.

%d bloggers liken dit: