2015-03-16-VLABRA_bloemetjes-en-bijtjesVLAAMS-BRABANT: – Je helpt de bijen en zorgt tegelijkertijd voor prachtige bloemen. Elke inwoner van Vlaams-Brabant kan vanaf maandag 16 maart 2015 een gratis zakje bestellen via de website van de provincie Vlaams-Brabant: gewoon je naam en adres invullen. En zeg het verder!

Bestel online:www.vlaamsbrabant.be/bloemenakker

In Sint-Pieters-Leeuw zorgt de milieuraad ook voor twee verdeelmomenten:
– Bloesemfeest op 26 april in Kasteel Coloma; via standje milieuraad*
– Evenement ‘week van het insect’ op 31 mei in het Wildersportcomplex*
(*Zolang de voorraad de strekt)

De verpakking bevat ongeveer 50 gram zaden, met bloemen zoals klaprozen, korenbloemen, boekweit, dille, koriander… Dat is voldoende voor het inzaaien van 0,5 are.
Ze kiemen op verstoorde grond. Het is dus noodzakelijk dat je de grond schoffelt of ploegt voordat je zaait.
Zoals de naam laat vermoeden, is een eenjarige plant een plant die zijn cyclus voltooit in een jaar. Eenjarige planten verspreiden doorgaans meer zaden dan meerderjarige planten.
2015-03-17-bloemenzaad-Provincie

Om (honing)bijen in stand te houden zijn bloemen nodig, veel bloemen’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. ‘In onze verstedelijkte omgeving komen die steeds minder voor. Stuifmeelrijke bloemen zijn immers de ideale maaltijd voor bijen. Wie een bloemenakker zaait kan zelf genieten van een kleurrijke bloemenpracht en helpt hiermee de bijen overleven’.

%d bloggers liken dit: