2014-06-13-OCMW_Ruisbroek_sociaalhuis_paviljoentje_hemelrijckSINT-PIETERS-LEEUW – Het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw stopt met zijn dienst poetshulp aan huis met dienstencheques. Tegen 1 januari 2016 stopt ook de dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg. De diensten zullen worden overgenomen door privéondernemingen. Het gemeente- en OCMW-bestuur van Sint-Pieters-Leeuw zaten deze week samen met de vakbonden om een besparingsplan te bespreken.

De vakbonden zijn ongerust over de afschaffing van de poetsdienst met dienstencheques en de afstoting van de diensten gezinszorg en aanvullende thuiszorg bij het Leeuwse OCMW. 49 mensen zijn bij de operatie betrokken. “Maar er vallen geen naakte ontslagen,” benadrukt OCMW-voorzitter Paul Defranc.
De poetsdienst komt eerst aan de beurt. Daar werken nu 24 mensen. Dat betekent niet dat mensen uit Sint-Pieters-Leeuw geen beroep meer kunnen doen op poetshulp. Die poetshulp blijft, maar zal worden gecoördineerd vanuit privéondernemingen.
Tegen eind 2015 worden dan nog eens 17 werknemers ontslagen bij de dienst Gezinszorg en 8 bij de dienst Aanvullende Thuiszorg.

De vakbonden organiseren maandag 23 februari een algemene ledenvergadering waar alle leden geïnformeerd worden over de plannen.

1 comment

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: