2015-02-14-brons-Belgisch-kampioenschap-judoSINT-PIETERS-LEEUW: – De twee broers Decuyper, van judoclub Sint-Pieters-Leeuw, behaalden zaterdag brons op het Belgisch kampioenschap. Audric in de categorie U15 min 55 kg en Nathan bij de U18 min 50 kg.

Het Belgisch kampioenschap dit weekend in het Bloso-centrum Brugge Julien Saelens is een organisatie van de Koninklijke Belgische Judobond i.s.m. Judoclub Brugge onder de auspiciën van de Vlaamse Judofederatie. Zaterdag bekampten de heren elkaar.

De Leeuwse judoka’s hadden reeds vorige week kunnen bewijzen op het Vlaams judo kampioenschap (zie artikel) dat ze in hun leeftijds en gewichtscategorie bij de beste judoka’s van België behoorden. En gisteren werd daar nog een schepje bovenop gedaan want zowel Audric (U15) als Nathan (U18) behaalden een bronzen medaille op het Belgisch kampioenschap.  Proficiat aan beiden!
Hiermee evenaren ze de prestatie van hun papa en trainer Alain Decuyper die 30 jaar geleden ook brons behaalde op het BK.
2015-02-14-brons-Belgisch-kampioenschap-judo-audric

Audric en Nathan vertellen hoe ze het BK beleefden:
Audric

In 2014 bij de U 13 ,had ik al mijn gevechten gewonnen,
Voor mijn eerste jaar U 15 wist ik dat het veel moeilijker ging worden. De provinciaal kampioenschp won ik toch zonder teveel moeite met 3 keer ippon (volle punt ),ik vertrok naar het Vlaams kampioenschap om zo ver mogelijk te geraken en na 4 moeilijke kampen werd ik toch derde .
Nu BK , mijn 4de competitie bij de U15 , Ik verlies mijn 1ste kamp tegen de kampioen uit Wallonië met een counter.Toch heb ik de moeite niet laten zakken en na winst tegen de 2de en de 3de van het Vaams kampioenschap , mocht ik op het podium.Ik was aangenaam verrast, ik had het niet verwacht maar wel gehoopt.”

Nathan
Na mijn 3de pl in 2013 en 2de pl in 2014 vertrok ik naar Brugge met veel ambities .Ik wist dat mijn reeks heel zwaar ging worden , Van de 8 judoka’s is er maar een die nooit op een BK podium stond.
Mijn 1 gevecht won ik redelijk gemakkelijk met ippon (volle punt) tegen de 3de van Wallonië ,in de 1/2 finale tegen de vice kampioen uit Wallonië ,werd ik verrast door een beenworp en hierdoor verloor ik mijn gevecht met Waza ari (1/2 punt), ik was heel teleurgesteld omdat ik naar Brugge was gegaan om te winnen,mijn vader/coach heeft me terug kunnen motiveren en ik heb me dan geconcentreerd op m’n gevecht voor de 3de plaats,die was binnen de 30 sec gewonnen met een houdgreep.”
2015-02-14-brons-Belgisch-kampioenschap-judo-nathan

%d bloggers liken dit: