SINT-PIETERS-LEEUW: – Het werd een gezellige bijeenkomst deze winterse burenbabbel. Een zestigtal buren uit de Topstraat en omgeving kwamen zaterdagavond bijeen op de speelplaats van de voormalige school “Den Top”. Bij een broodje worst, een warm kaasje, een ajuinsoepje en een lekkere pint, werd uitgebreid kennis gemaakt of werd naar hartenlust bijgepraat met bekende en minder bekende buren.

Initiatiefneemster Hilde Van Impe : “Buurtfeesten zijn het cement van onze samenleving. Een buurtfeest verhoogt de samenhorigheid , versterkt de banden tussen de buren , en stimuleert de cohesie en de leefbaarheid van de buurt. Het is een ideale gelegenheid om samen plezier te maken, om samen te praten en te overleggen om frustraties en ergernissen uit de weg te ruimen. Een buurtfeest is een remedie tegen verzuring in onze maatschappij.
Voor ons initiatief ontvingen we steun uit verschillende hoek. Zo kregen we de locatie ter beschikking van het gemeentebestuur en mochten we rekenen op een steuntje in de rug van verschillende plaatselijke handelaars, waarvoor onze hartelijke dank.

Het wintertoogcomité : Rita & Ivan, Véronique en Luigi, Cine & Ware, Ilse & Frank, Monique & Jean-Paul, Greetje & Danny, Hilde & Marc

%d bloggers liken dit: