SINT-PIETERS-LEEUW: – Hevige sneeuwval in Sint-Pieters-Leeuw om 22.00 uur, eerder deze avond was er reeds sneeuw in de provincies Oost- en West-Vlaanderen en Antwerpen maar nu is het ook beginnen sneeuwen in onze regio. Matig uw snelheid op de weg en hou voldoende afstand.
2015-01-29-sneeuw-Leeuw
In het eerste deel van de nacht worden er buien van sneeuw en smeltende sneeuw voorspeld die in combinatie met negatieve temperaturen kunnen zorgen voor (tijdelijk) dicht gesneeuwde wegen. Tijdens het tweede deel van de nacht wordt het droog maar er is ook dan nog kans op gladheid. De combinatie van een nat wegdek en negatieve temperaturen kan ervoor zorgen dat de wegen er glad bij blijven liggen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer, het Vlaams Verkeerscentrum en de federale Wegpolitie vragen aan weggebruikers om rekening te houden met gladheid als ze de weg op gaan en hun rijstijl aan te passen aan de toestand op de weg.

UPDATE 23.00 uur: De sneeuw is al weer aan het smelten.

UPDATE vrijdag 30 januari 08.00 uur: – De strooidiensten zijn de hele nacht in de weer geweest met het sneeuw- en ijsvrij maken van de gewest- en autosnelwegen. Ze strooiden al 910 ton zout. Ook tijdens de ochtendspits zullen de wegen zoveel mogelijk sneeuw- en ijsvrij gehouden worden.

Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum: “Er is sprake van korte, hevige sneeuwbuien die het zicht belemmeren en een klein laagje op de weg achterlaten. Vooral in het noorden van het land, tegen de grens met Nederland, doen er zich problemen voor. In Brabant valt de situatie beter mee.

%d bloggers liken dit: