SINT-PIETERS-LEEUW: – Zaterdag vond de nieuwjaarsreceptie van Open Vld Sint-Pieters-Leeuw plaats in zaal “Zonnig Leven”.
2015-01-19-nieuwjaar-lib_08
Olivier Huygens,Voorzitter Open VLD Afdeling Sint-Pieters-leeuw:
Heel veel ambiance maar ook heel wat speeches aangezien Open Vld SPL in zijn geheel opereert vanuit uit 4 organisaties:
Voorzitter, Thomas Van Riet van “De Jonge Liberale Leeuwen” met een hart voor de jongeren
Voorzitster Renelde Buydens van “De senioren” met een hart voor de senioren
Voorzitster Kathleen D’Herde van “De Liberalen in Beweging” en tevens fractieleider van Open Vld SPL met een hart op de juiste plaats, een hart voor het gezin
Voorzitter Olivier Huygens van Open Vld SPL met haar mandatarissen
Elke voorzitter dankte iedereen voor hun komst, legde de werking van hun organisatie uit en wenste iedereen een gelukkig nieuwjaar.

Olivier Huygens gaf een overzicht van het voorbije jaar.
In 2014 is er heel wat gebeurd. En het was voor onze partij een geweldig jaar. Hopelijk was 2014 ook een geweldig jaar geweest voor alle aanwezigen en hij wenste iedereen een nog beter 2015 toe.
Wat anders zouden liberalen elkaar wensen dan vooruitgang en positiviteit?
Is dat niet typisch voor de blauwe?
Wij appreciëren wat goed is en wij zijn altijd gebeten om beter te doen!
Wij kijken niet naar andere partijen maar naar onszelf…
Wij hebben goesting in de toekomst!

Hij belichtte ook het succes van Open Vld nationaal tijdens de onderhandelingen na de federale verkiezingen in mei 2014 en bedankte partijvoorzitter Gwendolyn Rutten. Door het lef van haar partijvoorzitter kan Open Vld gedurende de 5 volgende jaren meewerken aan de vooruitgang van de burger in het federale België, Vlaanderen en Brussel.
Spijtig kon zij wegens ziekte net de dag van de receptie niet aanwezig zijn maar dat nam niet weg dat enkele andere aanwezige politici haar plaats innamen om enkele politieke standpunten van Open Vld uit te leggen. Zo beklemtoonde Dirk Janssens, volksvertegenwoordiger in de Kamer en ook politiek actief in Dilbeek de strategie tijdens de onderhandelingen naar de vorming van een regering door te eisen dat het programma van Open Vld één en ondeelbaar is. Ofwel deden we overal mee ofwel deden we nergens mee. En het is overal geworden. Ook werd dit programma door hem maar ook door Tim Vandeput, burgemeester in Hoeilaart en tevens volksvertegenwoordiger aan alle aanwezigen uitgelegd. Rik Daems, Vlaams parlementslid was ook van Leuven afgekomen om enkele bekommernissen uit te klaren. Zo bvb. sprak hij over de Witte Kassa in de HORECA.
Allen feliciteerden de Leeuwse afdeling voor haar prestaties en haar uitmuntende gedrevenheid tijdens de voorbije 2 jaar in oppositie. Olivier bedankte de kiezers en Kathleen D’Herde aangezien in SPL de meeste stemmen tijdens de federale verkiezingen in mei 2014 naar Open Vld gingen en hij was vereerd met de lovende woorden over de werking van Open Vld SPL van alle aanwezige politici. Deze mooie uitspraken en schouderklopjes geven onze afdeling nog meer kracht om door te zetten en verder te werken waarmee we nu bezig zijn.

Deze diashow vereist JavaScript.


Olivier vertelde dat Open VLD SPL een nieuw élan te pakken heeft, en dat ze mee doorgaan met de gedachtengang van nationaal. Onze batterijen zijn opgeladen !!!
We hebben in onze gemeente in 2014 van katoen gegeven en we gaan dat de volgende jaren blijven doen.
Zo hebben we in september onze enquêtesite: www.mijnleeuw.be opgericht, we kregen enorm veel aandacht in de pers tijdens de voorstelling maar ook telkens bij het meedelen van de resultaten. Wij zijn de enige partij in SPL en omstreken die door onze enquêtesite de vrijheid aan alle inwoners geven om hun eigen kijk te hebben op onze gemeente. Al die gedachtes of meer bepaald de resultaten hiervan nemen wij tot ons, we versterken ze met onze visies en dit worden dan de bouwstenen voor de oprichting van een plezant en leefbaar Sint-Pieters-Leeuw, een SPL op maat van de inwoners.

We hebben ons ook verschillende keren laten gelden tijdens de gemeenteraad. Zo bvb. werden onze opmerkingen aangaande het meerjarenplan enorm gesmaakt door de inwoners en de pers.
We blijven onze lokale partij ook uitbouwen met sterke vooruitgangsdenkers en –doeners.
Zo breiden we ook ons bestuur uit. Een bestuur met geëngageerde mensen. Liberalen die inventief kunnen denken en die nadien ook staan te popelen om het uit te voeren.
Meer dan ooit zal onze partij de voortrekker van vrijheid en vooruitgang worden. We beschikken over de juiste ingrediënten en gedreven mensen, vrienden onder elkaar, zullen hiermee de beste schotels maken.

Een studie heeft uitgewezen dat de Vlaming ne positieve mens is en dat 9 op 10 content is met zijn leven
De Vlaming weet dat het hier goed leven is. Elke Vlaming is dus een liberaal. Alleen weten velen dat nog niet van zichzelf! Aan ons om hen dat inzicht te geven.
Maar cijfers geven ook aan dat diezelfde Vlaming bezorgd is om wat de dag van morgen brengt.
Hij of zij loopt met vragen rond: wat met mijn pensioen? Wat met de waarde van mijn huis? Heb ik morgen nog mijn job? Heb ik plaats op de school waar de kinderen naar toe willen? Is er nog voldoende betaalbare zorg voor mijn ouders?
Op al die vragen hebben we een antwoord. Elk van die uitdagingen kunnen we aan.
Vanuit onze liberale dynamiek, vanuit ons optimistische kijk kunnen we steeds nieuwe oplossingen vinden.Dat is boodschap die wij elke dag willen verkondigen.

We zitten nu al 2 jaar in oppositie en we moeten nog verder tot 2018. Dus gaan we zeker niet blijven stilstaan. We gaan de komende jaren dag in, dag uit, samen heel hard werken om wat wij willen ook te laten horen en uiteindelijk ook te bereiken.

Hij besloot met de woorden dat wij met Open Vld SPL willen klimmen. Een klim die af en toe wel eerder op “vals plat” zal lijken. Maar die eigenlijk nooit meer een afdaling zal worden.
Dus we kunnen wel degelijk nog steeds vooruitgang boeken: bij ons in de straat, in de wijken en onze gemeente in zijn geheel.
Dat is waar wij liberalen rotsvast in geloven en waar we ons dagdagelijks gaan voor inzetten. Samen met de naburige afdelingen, die ook aanwezig waren, Halle, Lennik, Beersel, Pepingen, Herne, Dilbeek, zelfs Liedekerke, Vilvoorde en Kampenhout,… gaan we de koppen blijven bij elkaar steken en leren we van elkaar om zo Sint-Pieters-Leeuw een groter liberaal karakter te geven.

En met reeds een knipoog naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen: “Wie nu positiviteit zaait zal in 2018 vooruitgang oogsten”.

%d bloggers liken dit: