PAJOTTENLAND / ZENNEVALLEI: – Zondagvoormiddag werd de Kyotomobiel ingeschakeld voor een duurzame energierenovatie van een wijk in Lot (Beersel), de eerste in Vlaams-Brabant.
2015-01-04-Kyotoinhetpajottenland_wijkrenovatie
De Kyotomobiel is een volledig duurzaam gebouwd mobiel bureau. Deze mobiel is voorzien van 25 cm houtwolisolatie, resolschuimplaten, ecologische roofing, PV-zonnepanelen, warmtepomp en een batterijopslagsysteem dat 8 uur autonomie verschaft.
Hij wordt de komende jaren in Beersel, Halle, Dilbeek en Gooik geplaatst om van daaruit alle inwoners van de wijken te begeleiden rond duurzame energie in de eigen woning.
Zo kan woning per woning in kaart gebracht worden met een thermografische camera, een individueel energiebesparings- en -opwekkingsplan opgesteld worden, een groepsaankoop op wijkniveau voor alle mogelijke duurzame energierenovaties georganiseerd worden en is er een begeleiding bij de renovatie van een woning.

Via de Kyotomobiel willen we 400 woningen op 2 jaar tijd renoveren en per woning het energieverbruik halveren. Zo kunnen we jaarlijks 400 000 m³ gas, 248 000 euro en 1000 ton CO2 besparen. Ook belangrijk hierbij is dat we vertrekken vanuit de sociale dynamiek in de wijk. Buren maken elkaar warm voor duurzame energie’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid. ‘We geven dit project graag onze steun omdat het ons op weg helpt naar een klimaatneutrale provincie’.

%d bloggers liken dit: