2014-12-27-sneeuw-Rink-LeeuwSINT-PIETERS-LEEUW / REGIO: – Het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor gladde wegen vanavond en vannacht. In de loop van de avond daalt de temperatuur onder nul, waardoor de regen en de sneeuw op het wegdek zullen bevriezen. Het is dus uitkijken op de weg.

De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer zijn al de hele dag in de weer om de gladheid te bestrijden en de wegen berijdbaar te houden. Ze strooiden sinds gisterenavond 1.257 ton.

Het bestrijden van de gladheid is niet evident door de aanhoudende neerslag van sneeuw en smeltende sneeuw waardoor preventief strooien moeilijk is omdat het gestrooide zout wegspoelt. Als je toch de weg op moet, raadpleeg dan steeds de actuele verkeerssituatie via www.verkeerscentrum.be en pas je rijstijl aan aan de toestand op de weg.

%d bloggers liken dit: